Musa Dijabi (©Reuters)
Musa Dijabi (©Reuters)

Evropo, oprez! Saudijci dodaju gas: Musa Dijabi prvo veliko letnje pojačanje za 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 14:51

Taman onoliko koliko je Aston Vila platila Bajeru iz Leverkuzena pre samo godinu dana, ali sada su tu i bonusi

Do sada su tihovali. Pazarili su uglavnom samo oni što se ne bore za trofeje. Mada je Usem Auar otišao iz Marselja u Al Itihad za 12.000.000 evra, dobio godišnju platu od 15.000.000 i postao prvo pojačanje Lorana Blana u čijem timu su već sada Engolo Kante – ako ga ne uzme Vest Hem – Karim Benzema, Žota i Luiz Felipe.

Al Nasr Kristijana Ronalda, Sadija Manea, Emerika Laporta i Marcela Brozovića pojačao se među stativama i Atletiko Paranenseu dao 18.000.000 za Benta, jer je Mančester Siti tražio čak 60.000.000 evra za Edersona, duplo više no što su Saudijci nudili.

Izabrane vesti

Na Bliski istok se za 6.500.000 evra preselio i Pjer Emerik Obamejan, novi napadač novog prvoligaša Al Kadsije, ali njemu je već 35 godina, mada je prošle sezone strpao 30 golova uz 11 asistencija u dresu Olimpika iz Marselja.

Međutim, saudijski klubovi tek hvataju zalet i prva prava mogla bi da pukne u Džedi. Već pomenuti Al Itihad, snažniji dakle za Usema Auara, ozbiljno se nameračio na Aston Vilinog Musu Dijabija. Toliko da je spreman da Englezima isplati fiksnih 55.000.000 evra koliko je Vila pre samo godinu dana dala Bajeru iz Leverkuzena.

Dijabi je bio sasvim solidan, postigao 10 golova, namestio još devet i kako mu je tek 25 godina reklo bi se da bi većina u njegovoj koži izabrala ostanak u Premijer ligi. Pitanje je ipak kako bi reagovali kada bi videli sve te nule na ugovoru. Jer iako se ne zna koliko je Dijabi dobio, sigurno je dobio mnogo više nego što bi mogao da zaradi u Evropi.

Višak novca bi mogao da legne i na račun Aston Vile, jer ovih 55.000.000 evra obeštećenja je fiksno, a ima tu i bonusa, mada se još ne zna kolikih.

Nije sve još utanačeno, ali svi francuski mediji tvrde da je jako blizu realizacije. Dijabi će tako postati prvo veliko pojačanje u Saudijskoj Arabiji ovog leta. Nažalost po Evropljane – verovatno samo prvo u nizu.


tagovi

Al ItihadMusa DijabiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara