©AFP
©AFP

Evropljani nastavili da pustoše Palmeiras: Vest Hem doveo Endrikovu i Estevaovu rezervu

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.06.24. | 22:03

Mladi Brazilac treći koji je u kratkom periodu privukao pažnju

Evropa sa nestrpljenjem čeka da na delu vidi Endrika, bisera Palmeirasa otkupljenog od strane Real Madrida. Put Starog kontinenta, ali u London, očekuje se da u budućnosti krene i godinu dana mlađi talenat brazilskog kluba Estevao, kojeg su engleski mediji već preselili u Čelsi, a pustošenje zelenog rudnika nastaviće Vest Hem.

Prema informacijama sa Ostrva Luisa Giljerma dele još lekarski pregledi od transfera koji će Palmeirasu doneti 30.000.000 evra, a ukoliko se sve realizuje po planu 18-godišnji Brazilac će biti prva akvizicija od dolaska Đulena Lopetegija na klupu Čekićara.

Izabrane vesti

Talentovani krilni fudbaler je ove sezone mahom šansu dobijao sa klupe, upravo umesto Endrika i Estevaa, ali je i uz skromniju minutažu u odnosu na vršnjake uspeo da privuče pažnju evropskih klubova među kojima je najkonkretniji bio Vest Hem.

Istu ulogu Giljerme je imao i prethodne sezone, te je od debijaza prvi tim upisao minute na 45 zvaničnih utakmica i u tom periodu postigao jedan gol uz jednu asistenciju.

Od transfera Endrika za kojeg je Real izdvojio 47.500.000 evra, najavljene prodaje Estevaa zbog koje se očekuje da Čelsi bude lakši za 60.000.000 evropskih novčanica i prelaska Giljermea u Vest Hem, kasa Palmeirasa mogla bi da postane punija za 137.500.000 evra, međutim ostaje pitanje koliki bi profit bio da su pomenuti igrači stigli da se ozbiljnije afirmišu ukoliko su sa samo jednom sezonom iza sebe doneli osmocifrene prilive.


tagovi

Vest HemPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara