Evertonove boljke na gostovanjima: Karamele i dalje bez pobede na jugu Engleske

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.19. | 16:59

Karamele ostaju samo sa trijumfom u FA kupu od pre par godina na gostovanjima Bornmutu

Mogao je Everton pobedom na meču protiv Bornmuta da dođe čak do treće pozicije na tabeli pred sam kraj petog kola Premijer lige. Mogao je, ali je ponovo razočarao navijače. Veoma indisponirano i slabo delovale su Karamele na ovom susretu, što je Bornmut bez problema kaznio i sačuvao sva tri boda na svom "Din Kortu" - 3:1 (1:1).

Kao i na prethodnom gostujućem meču, Everton je bio taj koji je prvi preuzeo inicijativu. Ona je u prvih par minuta bila jalova, ali je onda u 19. minutu utakmice Rišarlison odapeo sa nekih 20 metara i nije imao sreće, pošto je njegov šut završio tačno na mestu na kojem se spajaju prečka i stativa.

Izabrane vesti

Kako to obično biva, kazna je stigla na drugoj strani. Bornmut je imao korner, izveo ga je Dijego Riko, nastala je prava konfuzija u šesnaestercu, lopta je kao na fliperu išla od jednog do drugog igrača, a na tom putu pogodila i jednog fudbalera Bornmuta u ruku. Nakon svega je završila u mreži nakon kontakta Kaluma Vilsona, a sudija Pol Tirni je nakon konsultacija sa VAR sobom ipak odlučio da prizna pogodak.

Nije to prijalo fudbalerima Evertona. Gotovo da su primili pogodak u isto vreme kada i na poslednjem gostovanju Aston Vili. I ponovo su pali na psihološkom planu, pošto u narednih 20 minuta nisu prikazali apsolutno ništa što bi moglo da navede na to da bi mogli da dođu do preokreta.

A onda, pravo niotkuda gol. Rišarlison je prošao po desnoj strani terena i uspeo je vrlo lep oda centrira. U šesnaestercu se našao toliko puta osporavani Dominik Kalvert-Luin, koji je pogodio mrežu glavom i tako udahnuo Evertonu nadu da može do iznenađenja. Igrao se 44. minut utakmice.

Po povratku sa pauze vrlo lako su gosti mogli da povedu sa 2:1. Gilfi Sigurdson je raspalio pod prečku, ali je ovoga puta Aron Remsdejl odlično reagovao i sprečio je gotovo sigurno vodstvo Karamela. To kao da je trgnulo fudbalere Bornmuta iz letargije, te su nakon toga krenuli napred.

Nije se činilo, ipak, da će odbrana Evertona tako lako pokleknuti, ali to se desilo i to na jedan veoma čudan način. U 67. minutu sudija Pol Tirni je dosudio prekršaj na ivici kaznenog prostora, a veoma brzo ga je izveo Rajan Frejzer koji je šutirao pravo na gol i nekako pronašao rupu, te probacio loptu iza golmana Pikforda.

Usledile su izmeme u redovima Evertona. Shvatio je Marko Silva da ovako više ne može, pa je u igru uveo Mojzea Kena i Bernarda, ali to nije donelo pozitivnu promenu. Naprotiv, Karamele su samo nekoliko trenutaka kasnije primile novi gol i faktički prepustile bodove Bornmutu. Dijego Riko je poslao loptu do Kaluma Vilsona, koji nije imao nikakvih problema da savlada Pikforda još jednom.

Pet minuta kasnije, Everton je mogao da unese dramu u ovaj meč. Ivobi je imao fantastičnu šansu u srcu kaznenog prostora, ali je šutirao pravo u golmana Remsdejla. Nakon toga sam kao duh je ostao Rišarlison, ali je šutirao pored stative. Marko Silva je odmah potom rešio da Brazilca pošalje na klupu, te da u igru ubaci Tea Volkota, koji je prethodne sezone postigao pogodak na "Din Kortu".

Ništa to nije preterano promenilo u igri. Rezultat do kraja meča ostao je nepromenjen, pa je Bornmut pobedom uspeo da se izjednači po broju bodova sa današnjim rivalom na tabeli. Trešnjice su uspele da preskoče Karamele na tabeli, pa sada zauzimaju osmu poziciju. Everton je skliznuo čak u donji deo tabele zbog gol razlike i sada je na 11. mestu.

ENGLESKA 1 – 5. KOLO

Subota
Liverpul - Njukasl 3:1 (2:1)
/Mane 28, 40, Salah 72 - Vilems 7/

Šefild junajted – Sautempton  0:1 (0:0)
/Đenepo 66/

Mančester junajted – Lester  1:0 (1:0)
/Rašford 8p/

Brajton – Barnli  1:1 (0:0)
/Mopaj 51 - Hendrik 91/

Totenhem – Kristal Palas  4:0 (4:0)
/Son 10, 23, Van Anholt ag 20, Lamela 42/

Vulverhempton – Čelsi  2:5 (0:3)
/Sais 69, Kutrone 85 - Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, Maunt 96/

Norič - Mančester Siti 3:2 (2:1)
/Meklin 18, Kantvel 28, Puki 50 - Aguero 45, Rodri 88/

Nedelja
Bornmut - Everton 3:1 (1:1)
/Vilson K. 23, 72, Frejzer 68 - Kalvert-Levin 44/
17.30: (3,60) Votford (3,60) Arsenal (2,00)

Ponedeljak
21.00: (2,70) Aston Vila (3,15) Vest Hem (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara