FOTO: twitter Everton
FOTO: twitter Everton

Everton štiklirao i štopera - Ben Godfri na Gudisonu za 22.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 10:58

Mladi Englez potpisao petogodišnji ugovor

Everton je sačekao poslednji dan prelaznog roka, koji se već sada pokazuje kao jedan od najboljih u novijoj istoriji kluba, kako bi ozvaničio transfer štopera koji se čekao poslednjih mesec dana. Petogodišnji ugovor sa prvoplasiranim timom Premijer lige potpisao je doskorašnji fudabaler Noriča Ben Godfri. Na račun Kanarinaca će prema informacijama britanskog Skaja leći nešto više od 22.000.000 evra, iako se prethodnih dana pominjala suma od 30.000.000.

Velika je čast potpisati ugovor sa Evertonom i postati deo jednog tako velikog kluba. Došao sam da pobeđujem i osvajam trofeje jer sam neko ko jednostavno voli da pobeđuje. Prošlost Karla Ančelotija govori o kakvom treneru je reč. Radio je sa vrhunskim štoperima i radujem se jer je toliko stvari koje mogu da naučim od njega“, rekao je mladi reprezentativac Engleske za klupski sajt.

Izabrane vesti

Pre nego što se odlučio za Godfrija, Ančeloti je želeo da dovede Čelsijevog Fikaja Tomorija, a kada nije našo zajednički jezik sa Plavcima prešao je na Žan Klera Tobidboa, ali je defanzivac Barselone postigao dogovor sa Fulamom.

Prošle godine Godfri je odigrao 30 mečeva u Premijer ligi i bio je jedna od svetlih tačaka ekipe, uprkos tome što je odbrana Noriča bila ubedljivo najporoznija u Premijer ligi. Kapiten U21 reprezentacije Engleske pojačaće konkurenciju u centru defanzivne linije gde se još nalaze Džeri Mina, Majkl Kin i Mejson Holgejt. Pritisak će ove sezone biti mnogo veći za jednog od najtalentovanijih štopera Engleske, nego što bi recimo bio pre godinu dana kada su Karamele igrale izrazito neubedljivu sezonu.

U aktuelnoj takmičarskoj godini, Everton se osamostalio na čelu premijer lige i uz Aston Vilu od koje ima utakmicu više jedini je tim sa maksimalnim učinkom. Karamele konačno deluju kao tim koji bi lako mogao da se bori za Ligu šampiona. Sa letošnjim pojačanjima Alanom, Dukureom i Hamesom Rodrigezom, Karleto je pogodio pravo u centar. Na Godfriju je da pokože da je Italijan zaključio prelazni rok bez greške.


tagovi

Ben GodfriLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara