Konor Galaher (©Reuters)
Konor Galaher (©Reuters)

Everton spremio poklon Dajšu: Rekorder Galaher za 51.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 17:15

Klub sa Gudison parka želi vezistu Čelsija, ali engleski reprezentativac ne želi među Karamele

Samo što je promovisala Šona Dajša, uprava Evertona rešila je da novog trenera časti pojačanjem. I to poprilično skupim! Sa Gudisona je na Stamford Bridž otišla prva ponuda za Konora Galahera vredna 45.000.000 funti, javljaju britanski mediji.

Nije možda Dajš tokom višegodišnjeg mandata u Barnliju navikao na skupocena pojačanja, ali bi već u uvodnim danima novog angažmana mogao da dobije jedno, iako je pre svega nekoliko sati na promociji izjavio kako u aktuelnom timu Evertona već ima kvaliteta.

Izabrane vesti

Galaher je bio jedan od nekolicine fudbalera Čelsija koje je Frenk Lampard želeo da vidi na Gudisonu letos, međutim Everton nije uslišio želju doskorašnjem menadžeru. Ipak, Dajšu su spremni da izađu u susred, sve zarad opstanka u ligi pa su spremni da Galahera načine drugom najvećom kupovinom u istoriji kluba. Rekord još drži Gilfi Sigurdson, plaćen pre pet i po godina Svonsiju 49.500.000 evra. Za vezistu Čelsija bi Everton platio fiksno 45.500.000 evra, sa bonusima 51.000.000 evra, što bi značilo i obaranje rekorda.

Ali o tom potom. Kako navode brojni britanski mediji, Galaher nije zagrejan za prelazak u klub iz Liverpula. Prioritet mu je da ostane u Čelsiju, a ako bi ga iz kluba pak primorali da negde ode, radije bi otišao u Njukasl ili neki od klubova velike šestorke. Problem je što je Njukasl već uložio 45.500.000 evra u dolazak Entonija Gordona pa mora da pazi da ne prekrši finansijski fer-plej i zato u najboljem slučaju može da ponudi pozajmicu sa obaveznim otkupom. Čelsi s druge strane pokušava da izvuče novac odmah kako bi ga preusmerio u dovođenje Enca Fernandeza iz Benfike.

Za engleskog reprezentativca su se pored Evertona i Njukasla raspitivali još Sautempton, Notingem Forest i Kristal Palas u kojem je prethodnu sezonu proveo na pozajmici, no Galaher ima druge planove.


tagovi

Konor GalagerKonor GalaherZimski prelazni rok 2023EvertonČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara