Everton čuva glavu pojačanjima kupljenim od budućeg vlasnika, stigli zamena za Onanu i desno krilo

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 20:09

Karamele finiširale prelazni rok dovođenjem dva igrača iz Liona

Tekuća sezona je za navijače Evertona u znaku oproštanja od Gudison Parka, a da ne bi izrasla i u opraštanje od Premijer lige, moraće tim Šona Dajša da zaigra bar malo dostojanstvenije i više u skladu sa renomeom kluba. Posle katastrofalnog starta sezone i dva poraza uz ukupnu gol-razliku 0:7, popalile su se lampice u plavom delu Liverpula, a poslednjeg dana prelaznog roka u klub su stigli Orel Mangala i Ernest Nuama. Zadni vezni je stigao na pozajmicu, dok transfer krilnog napadača još nije ozvaničen, ali bi to trebalo da se dogodi do ponoći.

U čitavoj priči je najinteresantnije to što je vlasnik Liona Džon Tekstor, čovek koji danima figurira kao prvi kandidat da postane novi vlasnik Evertona. Ovog leta je svoja najskuplja pojačanja Everton dovodio upravo iz Liona - teško da je to slučajno. Podsetimo, pre Mangale i Nuame, Karamele su kupile štopera Džeka Obrajena za oko 26.000.000 evra upravo od kluba Nemanje Matića.

Izabrane vesti

Orel Mangala bi nominalno trebalo da zameni Amadua Onanu, prodatog Aston Vili za skoro 60.000.000 evra. Zanimljivo je da se Everton odlučio da Onanu zameni još jednim igračem koji je reprezentativac Belgije, ali afričkog porekla. Dembele je poreklom iz Demokratske Republike Kongo, doduše u Briselu je rođen.

Kada se radi o Ernestu Nuami, tu priča još nije gotova, ali se radi na detaljima. Do ponoći bi i taj posao trebalo da bude završen, a tržišna vrednost igrača iz Gane procenjena je na oko 20.000.000 evra. Nuama je zimus postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji Liona, kada je kupljen za 28.500.000 evra od belgijskog Molenbeka.



tagovi

EvertonOrel MangalaErnest NuamaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara