EURO 2020: Imamo sve šešire za žreb

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.11.19. | 23:17

Izvlačenje 30. novembra u Bukureštu...

Večerašnjim utakmicama stavljena je tačka na kvalifikacije za EURO 2020. godine. I poslednaj dilema je otklonjena, Vels je pobedom nad Mađarima overio plasman na završni turnir, pa su sada ostala još samo četiri upražnjena mesta koja će popuniti pobednici baraža u četiri divizije Lige nacija. 

Kako je od ranije poznato da će te četiri selekcije sigurno u četvrti šešir uoči žreba za EURO, večeras smo kompletirali sve šešire. Podsetimo, oni su ovoga puta određeni prema uspehu u ovim kvalifikacijama. 

Izabrane vesti

Tako su, zanimljivo, svetski šampioni Francuzi u drugom šeširu, a prvaci Evrope Portugalci tek u trećem...


ŠEŠIR 1: Belgija, Italija, Engleska, Nemačka, Španija, Ukrajina
ŠEŠIR 2: Francuska, Švajcarska, Hrvatska, Poljska, Holandija, Rusija
ŠEŠIR 3: Portugal, Turska, Danska, Austrija, Švedska, Češka
ŠEŠIR 4: Vels, Finska, pobednici plej-ofa A, B, C i D divizije Lige nacija


Podsetimo, u prvi šešir svrstano je šest najboljih pobednika grupa. U drugom su preostali pobednici i dva najbolja drugplasirana tima, u trećem je šest drugoplasiranih reprezentacija (rangiranih po broju bodova od trećeg do osmog mesta), u četvrtom su dve najlošije drugoplasirane ekipe, plus četiri pobednika plej-ofa.

Valja pomenuti da su neke ekipe već razvrstane po grupama. Nosilac grupe A je Italija, u grupi B su Belgija, Rusija i Danska, u grupi C Ukrajina i Holandija, u grupi D nosilac je Engleska, u grupi E Španija i u grupi F - Nemačka.

Žreb je zakazan za 30. novembar u Bukureštu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara