Hajmo svi na stadion
Hajmo svi na stadion

Euforija kraj Jošanice pred Čukarički: Nemoj da se ženiš, ponovo radi stadion! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.09.24. | 11:28

Najavni spotovi Pazaraca izazvali veliku pažnju

"Ponovo radi stadion", slogan je kojim Pazarci najavljuju povratak na raskršće ulica "Oslobođenja", "Veljka Vlahovića" i "Kosančićeve" i današnje gostovanje Čukaričkog (17.00, Arena Sport 1 Premium) u okviru osmog kola Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

"Nova trava, novo sve. Ja ti to ne bi' propustio za dve tone mantija", kaže popularni Jasmin Dervišnurović dok sagovorniku u slušalicu objašnjava da zbog utakmice neće biti isporuke nadaleko čuvenog gastronomskog specijaliteta.

Sličan ambijent i u automehaničarskoj radionici Pašovića, dok čuveni frizer Ramiz Gusinac - čuven i van Pazara zbog učešća u rijalitiju "Survivor" - jednom klijentu poručuje: "Nemoj da se ženiš, jer u nedelju u 17 sati ne šišam nikog".


Malo šale svakako nije na odmet, a povod za dobro raspoloženje je svakako tu. Pazarska publika, svakako najvernija van Topčiderskog brda, dugo već nije imala priliku da uživo pozdravi miljenike predviđene Ademom Ljajićem. I ta se "razdvojenost" od tribina osećala u gradu. Kao što se sada oseća i želja za ponovnim druženjem.

Podigli su stoga u pazarskom superligašu borbenu gotovost na svim nivoima, pa i po pitanju marketinga. Serijom kratkih spotova na specifičan način najavljuju dolazak Brđana i pozivaju publiku na tribine Gradskog stadiona.

"Ideja je potekla od fotoreportera Irfana Ličine, a ja sam bio zadužen za produkciju. Nije bilo teško kreirati ovakvu kampanju sa devetoro kreativaca u timu. Mislim da smo uneli novinu kada je reč o najavi nekog sportskog događaja", priča za Mozzart Sport Redžep Korać, portparol Pazaraca iz pionirskih superligaških dana pre 13 godina, a kasnije i generalni sekretar kluba.

Odjeknulo je u gradu i okolini, a i šire.

"Video materijali brzo su postali viralni. Što je najbitnije, dobili smo interakciju s publikom. Ljudi su i sami počeli da snimaju video spotove za utakmicu s Čukaričkim", konstatuje Korać.

Ostaje da se vidi koliko će naglo zahlađenje i padavine uticati na posetu. Da su vremenski uslovi povoljniji, verovatno bi se na tribinama našlo barem 8.000 ljubitelja fudbala, ali nema sumnje da će i u trenutnim okolnostima cifra biti daleko iznad nekog proseka u Srbiji.

"Nadamo se da će biti puno i pored nešto lošijeg vremena. S Čukaričkim su uvek derbiji. Prodaja karata krenula je u subotu ujutru i ide dobro, mada je činjenica da se kod nas ulaznice kupuju uglavnom pred samu utakmicu. Podsećam da penzioneri preko 65 godina, deca do deset godina i pripadnice lepšeg pola mogu besplatno na tribine, takođe i naše najvatrenije pristalice sa tradicionalnom lokacijom na severu. Prethodnih dana istakli smo u prvi plan podlogu – novi hibrid na Gradskom stadionu. Sigurno je da su sada uslovi za igru neuporedivo bolji, a naš narod je željan dobrog fudbala”, kaže novi portparol pazarskih Plavih Tarik Rupić.

Ostaje da svoje stavove na terenu iznesu momci Tomislava Sivića predvođeni Ademom Ljajićem. Sigurno je da će prve minute ove sezone odigrati oporavljeni napadač Uroš Đuranović, dok će zbog papirologije na ovosezonski debi u smiraj letnjeg prelaznog roka angažovanog povratnika Almedina Ziljkića morati još malo da se pričeka.

Nedostajaće jedino teže povređeni vezista Lazar Zličić, a među kandidatima za sastav do kraja godine neće biti prema napred upotrebljivi džoker Viktor Živojinović, koji je pozajmljen prvoligašu Dubočici iz Leskovca.

NOVI PAZAR – ČUKARIČKI

Stadion: Gradski, Novi Pazar

Sudija: Predrag Janjuš

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Popović – Bojat, Bjeličić, Bačkulja, Miletić – Islamović, Adešina – Mesarović, Ljajić, Antvi – Đuranović. 

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Kaličanin – Stanković, Stevanović, Jovanović, Diop – Docić, Sisoko – Ivanović, Milojević, Cionisa – Melo.


MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

/Duarte 29 penal, Ivanić 47/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

Pejović 48 penal, 55 penal - Evandro 11/

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Novi PazarČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara