Etjen Kapu (©Reuters)
Etjen Kapu (©Reuters)

Etjen Kapu posle skoro 150 utakmica za Viljareal prešao na košarku

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 19:52

Francuz koji je prethodne četiri sezone bio standardan u španskom klubu po isteku ugovora zaigrao pod obručima

Sa svojih 189 centimetara i dugim korakom Etjen Kapu delovao je dominantno na sredini terena. Prvo u dresu Tuluza, što mu je donelo poziv u A reprezentaciju Francuske (sedam utakmica), a 2013. i transfer u Totenhem za 11.000.000 evra. Za londonski klub je odigrao 36 utakmica i posle dve godine prešao u Votford za 9.000.000, gde je tokom pet premijerligaških i jedne sezone u Čempionšipu sakupio skoro 200 utakmica u nogama, a onda otišao u Španiju, na Madrigal. Do prošle sezone bio je standardan prvotimac, da bi potom godine počele da ga stižu. U prošloj je od 32 prvenstvena nastupa kao starter počeo 15. Ukupno 148 utakmica ima za Žutu podmornicu, s kojom mu je u julu istekao ugovor.

S obzirom na to da (još) nije pronašao novi klub, Kapu je rešio da ispuni dečački san i zaigra košarku. Španski Relevo prenosi da je prethodnih nedelja 36-godišnji Francuz trenirao sa košarkašima Hovens Elijane, koji se takmiče u trećem rangu. Čak je i odigrao jednu prijateljsku utakmicu, u kojoj je njegov tim pobedio.

Izabrane vesti

Jasno je da Kapu sa ovim momcima trenutno sam održava formu, ali ko zna, možda i bude registrovan za takmičarske mečeve ukoliko ne pronađe novi fudbalski angažman. U jednom od ranijih intervjua pričao je da ga fudbal uopšte ne zanima i da mu jedino prati NBA, navijajući za Čikago Bulse.

"Nisam navijao ni za jedan fudbalski klub kada sam bio klinac, Nisam gledao fudbal, niti ga sada pratim. Čak ni jednu utakmicu godišnje. Ne znam ko su protivnički igrači dok mi treneri ne kažu, milim da je to dovoljno da znam. Ne znam zašto, ali ne pronalazim se u gledanju fudbalskih utakmica. Ako bih počeo, onda bi mi se ceo život sveo na fudbal, a ja to ne želim. Želim da kada odem kući budem srećan sa svojom porodicom i da gledam dečije filmove sa decom. To su ljudi do kojih mi je stalo i znam da je njima stalo do mene jer, zapamtite, posle završetka karijere vi ste niko. Jedini sport koji gledam je NBA. Ja sam navijač Čikago Bulsa i o njima mogu mnogo da pričam ako želite", izjavio je svojevremeno Kapu u intervjuu za Atletik.

Ko zna, da se kao mali posvetio igri pod obručima, možda bismo ga umesto na fudbalskim terenima gledali u NBA ili Evroligi. Mada, nije pogrešio, iako kaže da ga fudbal ne zanima, svojim igrama sigurno je dobro zaradio...


tagovi

ViljarealEtjen Kapu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara