Espanjol debelo ruši rekord - 22.000.000 evra za De Tomasa

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 10:49

Portugalski mediji pišu da je to završen posao

Poslednjih dana moglo se pročitati da su pregovori između Espanjola i Benfike u odmakloj fazi u vezi sa transferom Raula de Tomasa, a portugalski mediji sada javljaju, a to Marka i As drže kao prvu vest, prenosi to i Mundo Deportivo, da će ovaj napadač postati novi igrač Espanjola. Velika važnost daje se ovoj informaciji jer nije baš nešto uobičajeno videti da klub poput Espanjola troši ovoliki novac. I to u zimskom prelaznom roku.

Otkup će biti u visini od 20.000.000 evra plus 2.500.000 evra na račun bonusa. Prava bomba ovog januarskog prelaznog roka za Espanjol sa kojom ovaj klub hoće da se izvuče iz teške situacije jer ima samo 11 osvojenih bodova do sada.

Izabrane vesti

Ako i kada se ovaj transfer bude ozvaničio, to će biti i  Espanjolova rekordna kupovina u istoriji kluba.

Tomas je velika Espanjolova želja, ali letos nije bilo realno da dođe do dogovora. Sada, pet meseci kasnije, ovaj napadač nema kontinuitet u portugalskom timu, tako da je Benfika sada raspoložena da vrati uložen novac u ovog igrača. I to će debelo nadmašiti 10.500.000 evra koliko je Espanjol dao za Vargasa letos.

Zašto je tim iz Barselone rešio da potroši toliko novca za De Tomasa?

Pa Espanjol je do sada dao samo 14 golova na 19 utakmica, a najbolji strelci, među kojima su i Lei i Darder, dali su po tri gola. Sa De Tomasom se Espanjol nada da će dobiti malo češće egzekucije u napadu.

Kada su u pitanju bonusi, oni će biti raspoređeni na sledeći način: Benfiki ide milion evra ako De Tomas odigra 10 utakmica do 30. juna, još milion ako Espanjol opstane u ligi i još 500.000 ako De Tomas postigne pet golova. Nije poznato da li se ove klauzule odnose samo na Primeru ili na sva takmičenja.

Mundo Deportivo ide dalje i bavi se time kako bi ovaj visoki transfer mogao da utiče na Espanjol. I ističe da bi moglo da bude još pojačanja u ovom timu.

De Tomas bi trebalo da potpiše na četiri i po godine, tačnije do juna 2024. godine. Plata se pominje u rangu od 2.500.000 evra.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara