Eriksen nam učinio uslugu: Bod iz Švajcarske sprečava direktno ispadanje Orlova

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 22:51

Sajdžije i Danci odigrali odličan meč, na kraju 2:2

Švajcarska se pomerila sa mrtve tačke u Ligi Nacija, ali sumnjamo da će Murat Jakin biti zadovoljan remijem protiv Danske (2.2). Reklo bi se da je meč u Švajcarskoj završen prema očekivanjima selekcije Srbije, koja će narednog novembra u Cirihu odigrati najvažniji meč u okviru najmlađeg reprezentativnog takmičenja pod okriljem UEFA.

Bod na gostovanju Švajcarskoj bio bi dovoljan reprezentaciji Srbije da izbegne direktnu selidbu u nižu diviziju, pošto su posle četiri kola Sajdžije na koti jedan (mi imamo četiri boda). Međutim, biće to jako težak posao za tim Dragana Stojkovića, imajući u vidu snagu Švajcarske, kao i činjenicu da ćemo na tom meču biti značajno oslabljeni ne igranjem Erakovića i Pavlovića.

Izabrane vesti

Moglo je da bude mnogo gore, ali je spretnom reakcijom Kristijan Eriksen u 69. minutu postavio konačn rezultat. Svašta smo videli večeras u Švajcarskoj, dva ofanzivno orjentisana tima, mnogo šansi, i na kraju pravedan rezultat. Mada je ekipa Murata Jakina imala sve u svojim rukama.

Posle vatrometnog početka Frojler je u 26. minutu iskoristio slabu reakciju odbrane Danske i iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu Šmajhela. Radovali su se domaći navijači, ne sluteći da će samo 30 sekundi kasnije doćiveti šok.

Eriksen je loptom iza leđa odbrane Švajcarske, spojio sa golom Iskasena. Nije bil oteško napadaču Danske da kroz noge Kobela poravna rezultat.

Švajcarci su poveli još jednom, posle opravdano dosuđenog penala nad Emboloom. Za razliku od Leskovca, Amduni je preuzeo odgovornost i – pogodio.

Mnogo šansi je bilo u drugom poluvremenu. Pucalo je pod oba gola. Na kraju je izjednačio Eriksen, dok je pogodak Frojlera poništen posle konsultacije sa VAR-om.


LIGA NACIJA, A DIVIZIJA, GRUPA 4

Španija – Srbija 3:0 (1:0)

/Laport 5, Morata 65, Baena 77/

Švajcarska – Danska 2:2 (2:1)

/Frlojler 26, Amduni 45+1 – Isaksen 27, Eriksen 69/




tagovi

Kristijan EriksenBrel EmboloMurat Jakin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara