Kristijan Eriksen (©Reuters)
Kristijan Eriksen (©Reuters)

Eriksen bira - Nemačka, Francuska ili nazad u Englesku?

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 11:52

Jedno je sigurno, u Interu ne ostaje...

Posle eliminacije iz Lige šampiona Antoniju Konteu drma se klupa u Interu, ali kako god da se završi ta priča sva je prilika da su Kristijanu Eriksenu odbrojani dani na Đuzepe Meaci. Danac je došao kao veliko pojačanje, međutim protiv volje italijnaskog stručnjka - Konte je oduvek želeo Artura Vidala - što je uslovilo njegovo sedenje na klupi i status kakav je malo ko očekivao.

Shodno tome, Eriksen neće čekati leto da promeni sredinu, pišu italijanski mediji, a tri kluba koja se najglasnije pominju kao njegova potencijalna destinacija jesu Pari Sen Žermen, Bajern Minhen i Arsenal.

Izabrane vesti

Sva tri tima žele i imaju potrebu za kreativcem Erksenovog kalibra. Leonardo ga vidi kao zamenu za Julijana Drakslera koji je na izlaznim vratima Parka prinčeva, Arsenalu je potreban igrač što će zauzeti mesto Mesuta Ozila, dok Bajern posle odlaska Filipea Kutinja nije našao igrača koji bi mogao da igra iza Roberta Levandovskog.

Bavarcima je za borbu na tri fronta tip igrača Kristijana Eriksena možda čak najpotrebniji. Jer alternativu za Tomasa Milera nemaju. U trenutnoj filozofiji Hansija Flika nekadašnji reprezentativac Nemačke igra na emstu klasične "desetke", a na tom mestu najkomfornije se oseća i Eriksen.

Bajern ima viška radilica pa bi rado u posao uključio Korentana Tolisao. Zapravo, ideja Bavaraca je razmena, "glava za glavu". I druga dva kluba rado bi na ovaj način poslovala sa Interom. Arsenal bi u razmenu uključio Granita Džaku, a Pari Sen Žermen Leandra Paredesa.

Italijani pišu da bi Nerazuri ipak radije 30.000.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Kristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara