(Star sport)
(Star sport)

Erik ten Hag kao kad Ciga hvali svoga konja: Imam četiri finala kupa za četiri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 15:52

Čim je počeo da se svađa sa novinarima, to je obično početak kraja

Sedi (još) Erik ten Hag na klupi Mančester junajteda, a izgleda kao da radi u našem fudbalu. Normalan čovek može samo da se krsti na šta mu liči ekipa, ali Holanđanin izgleda ima neku čudnu moć da vidi ono što drugi nisu u stanju da spaze, pa je zato sebe maltene doveo na izlazna vrata Old Traforda.

Ten Hag je počeo da se svađa sa novinarima, a to je u savremenom sportu obično početak kraja. I ne samo da se svađa, nego da im spočitava šta pišu, kakva pitanja postavljaju, koje zaključke izvode. Dok ceo svet smatra da je učinak Crvenih đavola razočaravajući, jedino njihov trener prezentuje neke kategorije koje mu se sviđaju i po tome želi da zamaskira javnost, kao što čine pojedini treneri na prostoru Balkana.

Izabrane vesti

Tako je posle plasmana u finale FA kupa, izborenog na mišiće, jedva, posle penal-drame sa Koventrijem, suočen sa pitanjem ima li utisak da je pre izgubio utakmicu nego da je stigao do borbe za trofej.

Ne mogu to da razumem. Apsolutno. Postavili ste pitanje da li je to (plasman u finale, op. aut.) bilo sramotno. Ne, vaša reakcija je sramna. Takvi su i komentari“, istakao je Ten Hag pred meč sa Šefild junajtedom (sreda, 21 čas).

Može biti da je ljutnja Ten Haga motivisana rečima klupskih legendi, poput Roja Kina koji je rekao da je teško voleti ovakav Mančester junajted, čak i kad pobeđuje.

Vrhunski fudbal se zasniva na rezultatima, a mi smo prošli u finale. Zaslužili smo, ne samo protiv Koventrija, nego i ranije. Jesmo izgubili kontrolu u završnih 20 minuta, primili tri gola, jasno je i da smo imali sreće na kraju. S druge strane, ovo je veliko dostignuće. Drugi put smo u finalu za godinu dana. Za mene kao trenera su to četiri finala kupa u četiri godine (dva sa Ajaksom, dva sa Junajtedom). Zato je sramota što tako pričate“.

Ako se vrhuski fudbal zasniva na rezultatima, onda Ten Haga valja pitati zašto na tabeli Premijer lige „visi“ za plasman u Ligu šampiona, kako je iz istog takmičenja eliminisan u grupnoj fazi, a tad je govorio o broju propuštenih prilika, nedostatku sreće i ko zna čemu još.

Najvažnije je da možemo sebe da dovedemo u poziciju da pobedimo. To smo videli nekoliko puta tokom sezone. Neke stvari nemaju veze sa mentalitetom, već sa nedostatkom kadra. Na primer, prinuđeni smo da u odbrani pravimo kompromise, jer nemamo dovoljno igrača. Nemamo ih dovoljno da bismo menjali. Da bismo se popravili, potreban nam je kompletan tim na raspolaganju“, dodao je Erik ten Hag.


 


 


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara