Strahinja Eraković (©YouTube)
Strahinja Eraković (©YouTube)

Eraković prvi krunisani Srbin: Dokazali smo da je Zenit najbolji tim u Rusiji

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.24. | 16:30

Štoper tima iz Sankt Peterburga prezadovoljan posle pobede nad Krasnodarom (4:2)

Prvi krunisani srpski fudbaler u novoj klupskoj sezoni je Strahinja Eraković. Nekadašnji štoper Crvene zvezde je u subotu osvojio Superkup Rusije sa Zenitom, pobedom nad Krasnodarom (4:2).

Aktuelni šampion Rusije je sav posao završio u prvom poluvremenu, kada je stekao prednost od 3:0 golovima Rodriga, Vendela i Glušenkova. Eraković je odigrao svih 90 minuta i bio je asistent kod drugog pogotka.

Izabrane vesti

On je u izjavi za Meč TV analizirao utakmicu i istakao da je njegov tim samo još jednom dokazao da je Zenit najbolji tim u Rusiji.

Veoma je važno što smo sezonu započeli osvajanjem trofeja. Teško je zamisliti bolji njen početak. Sada se nadam samo da ćemo da ponovimo prošlogodišnji uspeh i da osvojimo sva tri takmičenja. Igrali smo sjajno u prvom poluvremenu, iskoristili sve naše šanse i kažnjavali protivničke greške. Najvažnije je da smo na kraju zasluženo pobedili i još jednom dokazali da je Zenit najbolji tim u Rusiji“, kazao je Eraković.

Novo prvenstvo Rusije počinje u subotu, a Zenit u odbranu trona kreće od 16.30 časova od Samare, gde će ga ugostiti Krilja Sovjetov. Uskoro se očekuje da se Erakoviću pridruži još jedan srpski fudbaler Ivan Ilić, čiji transfer iz Torina u Zenit je prema pisanjima ruskih medija u završnoj fazi.



tagovi

Strahinja ErakovićZenitKrasnodarSuperkup Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara