Davide Balardini (AFP)
Davide Balardini (AFP)

Đenova smenila Marana i poverila sudbinu u ruke svom redovnom spasitelju

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 18:12

Davide Balardini četvrti put na klupi Grifona

Bilo je pitanje vremena kada će Rolando Maran biti razrešen dužnosti kormilara Đenove, a ispostavilo se da mu je presudio Filip Inzagi, odnosno njegov Benevento. Doduše Superpipova Veštica je samo zadala završni udarac 57-godišnjaku iz Trenta koji je sa Grifonima od mogućih 39 bodova osvojio razočaravajućih sedam. I otkaz je morao da padne. Naslednik je dobro poznato lice na stadionu Luiđi Feraris, Davide Balardini kojem će to biti četvrti mandat na klupi crveno-plavih.

Prošle godine, Đenova se takođe mučila na startu i prosipala bodove šakom i kapom. Otkaze su dobijali Aurelio Andreacoli, Tijago Mota, a zatim i Davide Nikola koji uspeo da sačuva đenovu u Seriji A i to pobedom u poslednjoj rundi. Međutim, Nikola nije dočekao start nove sezone, kao što ni njegov naslednik Maran neće dočekati drugi deo aktuelne takmičarske godine.

Izabrane vesti

Đenovljani u novom, starom stručnjaku Balardiniju vide neku vrstu spasitelja. Vodio je Đenovu u sezoni 2010/11, zatim 2013. i 2017. godine i dva od tri puta uspevao da je iskobelja iz zone ispadanja i zadrži u elitnom rangu. Strateg koji je poslednje dve godine bez trenerskog angažmana doveden je da pruži ekip ruku spasa. Reč je o čoveku koji voli da odlazi iz klubova, ali isto tako i da im se vraća pošto iza sebe ima tri mandata u Kaljariju, odnosno Palermu.

Za kraj, ako postoji opravdanje za Maranov učinak na klupi Đenove od osam poraza, četiri remija i samo jednog trijumfa i to onog 4:1 protiv Krotonea u prvom kolu, onda ono leži u činjenici da je na početku sezone korona virus ozbiljno uzdrmao Grifone i da neko vreme nije mogao da se oslanja na većinu standardnih fudbalera.

Sada je tu đenovljanski Sem Olerdajs da pokuša da spase ekipu sa Ferarisa koja kaska četiri boda za sigurnom zonom.



tagovi

ĐenovaDavide BalardiniRolando Maran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara