FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Englezi više ne trpe delioca "nepravde", prognali ga u Čempionšip "pod stare dane"

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 18:09

A sve nakon što je iz sedmice u sedmicu direktno uticao na rezultate

Jeste Entoni Tejlor jedan od aktivnih arbitara sa najdužim stažom u Premijer ligi, budući da je još od 2010. angažovan za utakmice najvišeg ranga engleskog fudbala, ali je u poslednje vreme na sebe navukao previše kontroverzi i gneva ostrvske sportske javnosti. Poslednja u nizu dogodila se prethodnog vikenda u duelu Vulverhempton-Njukasl i koštaće 45-godišnjaka selidbe u niži rang.

Tejlor je pre samo pet meseci sudio finale Lige Evrope Sevilja-Roma, a predstojeće subote naći će se na na stadionu Dipdejl kako bi sudio okršaj druge lige između Preston Nort Enda i Koventrija. Baš je u pomenutom finalu (u kom je klub sa Ramon Sančes Pishuana trijumfovao na penale) počeo njegov niz očajnih odluka, a razbesneo je Žozea Murinja do te mere da ga je Portugalac danima posle utakmice vređao.

Izabrane vesti

Prekipelo je zvaničnicima Premijer lige prethodnog vikenda kada je dosudio nepostojeći penal za Njukasl protiv Vulverhemptona, što je već treći slučaj u tekućoj sezoni da su sudije oštetile Vukove. Pola u šali, pola u zbilji, engleski mediji pozivaju na oprez prilikom sledećeg delegiranja za meč tima sa Molinjua, i da ko god bude sudio Vulvsima potencijalno bi mogao da završi u Čempionšipu, poput Sajmona Hupera, Džoša Smita i sada Tejlora. Često se u engleskim medijima ističe da je Tejlor u poznom delu sudijske karijere postao delilac "nepravde" čime je urušio i ono malo kredibiliteta.

Daleko od toga da su navijači kluba iz Zapadnog Midlendsa jedini kivni na Tejlora, primera radi navijači Čelsija redovno kače banere sa natpisom "korumpirani...", a čak su pisali i peticije da im više nikada ne sudi. Jirgen Klop je takođe umeo da padne na kolena u neverici zbog Tejlorovih nečuvenih grešaka.



tagovi

Entoni TejlorPremijer ligaVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara