©Reuters
©Reuters

Engleska bez Griliša i Megvajera na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 17:09

Fudbaleri mančesterskih klubova propuštaju kontinentalnu smotru

Džek Griliš i Hari Megvajer su izostavljeni sa spiska putnika za Evropsko prvenstvo, saznaje Atletik, a potvrda informacije stigla je nešto kasnije u vidu zvaničnog saopštenja.

Ugledni sportski medij otkrio je da se fudbaleri mančesterskih giganata neće naći među raspoloživim snagama Gereta Sautgejta, te su se tako pridružili Džejmsu Medisonu, Kurtisu Džonsu i Džejmsu Trafordu među igračima koji su izostavljeni sa konačnog spiska od 26 fudbalera.

Izabrane vesti

Kada je Megvajer u pitanju, ovakav epilog je mogao da se nasluti usled povrede potkloenice zbog koje je defanzivac Mančester Junajteda bio van stroja od aprila, međutim znenađujuća je vest da se selektor Engleske odrekao jedne od zvezda Mančester Sitija.

Istini za volju, iza Griliša je prilično skromna sezona u redovima šampiona Premijer lige i tek tri postignuta gola na 36 zvaničnih duela, što delimično opravdava izbor selektora Engleske. Ipak, činjenica da je Griliš bio redovni član Sautgejtove čete tokom ranijih izazova, među kojima i na Evropskom prvenstvu 2021. godine gde su stigli do finala, razlog je zbog je ovaj korak privukao veliku pažnju.

Sudeći po raspoloživim snagama, na Grilišovoj poziciji prednost je dobio Entoni Gordon iz Njukasl Junajteda, međutim istu ulogu može da zaduži i Fil Foden, što bi bio najlogičniji izbor, s obzirom na to da će zapoziciju iza centarfora konkurisati i Džud Belingem.

Selektor Engleske je u odnosu na širi spisak od 33 imena bio prinuđen na skraćenje za sedam imena, a prema saznanjima Telegrafa, koja je potom potvrdio i zvanični spisak, prekobraojni su bili Džejms Medison, Kurtis Džons, Džerel Kvansa, Hari Megvajer, Džek Griliš, Džejms Traford i Džared Brantvajt.

Podsetimo, Engleska će na premijeri odmeriti snage sa Srbijom, a rivali u grupi Orlovima i Gordom Albionu biće još Danska i Slovenija.



tagovi

Džek Grilišreprezentacija EngleskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara