Emre Džan na korak do Dortmunda, pet miliona deli klubove

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 12:32

Nemac sve bliži povratku u domovinu

Pominjalo se mnogo pre nego što je otvoren prelazni rok, u međuvremenu su se u vezu dovodili još neki klubovi, ali izgleda da će Emre Džan na kraju ipak završiti u Dortmundu.

Svi su izgledi da će se ovaj transfer zatvoriti najkasnije do 31. januara, jer u ovom trenutku postoje vrlo povoljna situacija i raspoloženje dva kluba da se pruži ruka i stavi tačka na ovu priču.

Izabrane vesti

Iz Nemačke stižu informacije da je Džan faktički dogovorio sve uslove saradnje, a iako su finansijski detalji nepoznati, otkriveno je da će potpisati sa Milionerima ugovor na pet godina. Sada sve ostaje na klubovima.

Navodno, svega pet miliona evra deli Juventus i Dortmund od konačnog dogovora. Dortmund u ovom trenutku daje 20.000.000, Juventus traži 25.000.000 evra, što je za pet manje od početne cene koju je Stara dana zacepila pre otvaranja januarskog merkata. Suštinski, ova suma novca ne bi trebalo preterano da koči transfer, jer bi sve strane bile zadovoljne da se transakcija obavi.

Emre Džan definitivno nije ni blizu ozbiljnije minutaže kod Mauricija Sarija i jasno je da želi da ode. A Juventus bi da lepo unovči njegov individualni kvalitet, pošto je pre dva leta stigao iz Liverpula kao slobodan igrač, ali uz masnu proviziju od gotovo 15.000.000 evra. Džan je u Juventusu ove sezone odigrao samo 279 minuta, a Dortmundu je potreban vezista njegovog kvaliteta i iskustva da uveća šanse u borbi za titulu u Nemačkoj.

Poslednjih dana se dosta pominjalo da bi Džan mogao u Everton kod Karla Anćelotija za 35.000.000 evra, ali navodno Nemac želi da se vrati u domovinu i zaigra za Dortmund, iako to za Juventus znači manje novca.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara