(©Reuters)
(©Reuters)

Embapeov imidž u domovini u velikom padu: Većina Francuza želi novog kapitena

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.09.24. | 12:43

Od nekada četvrtog omiljenog Francuza do samo 54 odsto pozitivnog mišljenja

Za Francuze je to – izdaja. Način kako je Kilijan Embape pokupio stvari i otišao iz Pari Sen Žermena, gde je vedrio i oblačio godinama unazad.

Nisu vredela ni ubeđivanja sa svih strana, čak ni predsednika države, kapiten reprezentacije Francuske je rešio da ostvari svoj životni san da zaigra za Real Madrid i ovog leta ništa nije moglo da ga na tom putu zaustavi.

Izabrane vesti

Kao što rekosmo, dobar deo Francuza je to video kao izdaju. Mada ni njegovo ponašanje u poslednje vreme nije bilo po ukusu zemljaka. Sve to ima svoju cenu...

Francuski mediji objavili su novo istraživanje javnog mnjenja, a tema je bio – Kilijan Embape. I rezultati su poražavajući za brzonogog fudbalera. Od četvrte omiljene ličnosti u zemlji, što je bio 2022. godine, napadač Real Madrida pao je na samo 54 odsto Francuza koji imaju pozitivno mišljenje o njemu. U pitanju je pad od 12 procenata.

Samo 35 odsto zemljaka vidi Embapea sada kao skromnu osobu, što je pad od ogromnih 31 odsto. A, 54 odsto anketiranih bi se obradovalo kada bi selektor Didije Dešan izabrao novog kapitena reprezentacije. Čak 66 odsto njih smatra da bi Antoan Grizman trebalo da nosi traku oko ruke.

Iako je preovladavalo mišljenje da će francusko fudbalsko prvenstvo značajno da izgubi na draži i popularnosti odlaskom Kilijana Embapea, 59 odsto anketiranih smatra da se njegovom selidbom u Real ništa značajnije nije promenilo u domaćoj ligi.


tagovi

FrancuskaKilijan EmbapeReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara