Kilijan Embape i Florentino Perez  (©Real Madrid)
Kilijan Embape i Florentino Perez (©Real Madrid)

Embape s kravatom na potpis sa Realom, na stadionu Bernabeu ga čeka 85.000 navijača

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 11:53

Ipak nije bilo koji klub. To je Real Madrid

Višegodišnja saga okončana srećnim krajem. Florentino Perez je upecao svog najvećeg kapitalca još od Kristijana Ronalda. Svaka čast i Džudu Belingemu i Edenu Azaru i Geretu Bejlu i Luki Modriću i Toniju Krosu i svim drugim alama koje su od te 2009. igrale za Kraljevski klub, ali niko, ama baš niko nije bio tako željno iščekivan kao Kilijan Embape. Svestan toga, Francuz se danas upristojio i mada je lekarske preglede došao u bermudama, za potpisivanje ugovora je obukao svečano odelo i vezao kravatu.

Ipak je Real. Ipak je Kraljevski klub.

Izabrane vesti

To gospodstvo Madriđani će danas predstaviti Embapeu i u praksi. Ovo neće biti samo jedno u nizu svečanih predstavljanja. Real je za Kilijana pripremio spektakl koji lokalni mediji porede sa nedavnim koncertom Tejlor Svift.

Teško će biti baš toliko ljudi, ali redovi su se stvorili ispred stadiona “Santjago Bernabeu” mnogo pre no što će se Embape prvo obratiti javnosti, pa zatim izaći pred navijače da “otpleše” neku s loptom i mladim navijačima ostavi selfi ili autogram za životnu uspomenu.

Lekarske preglede u Univerzitetskoj bolnici Sanitas La Moraleha je prošao već u 08.30. Onda ga je Realov gazda Florentino proveo po stadionu, između ostalog da mu pokaže onih 15 pehara za najboljeg u Evropi, tek da naglasi da se u Madridu samo trofeji računaju.

I znaju da se nagrade. I ovakvim feštama uz pirotheniku, vatrome, veliki video bim… I još više parama. Embape će samo za potpis od Reala dobiti bonus od 130.000.000 evra, dok će u Madridu godišnje zarađivati 26.000.000 neto. Ugovor potpisan do juna 2029. godine.

Niko neće da žali te pare, samo ako Embape isporuči šta se od njega očekuje. A očekuje se toliko da su se ulaznice za Kilijanovu promociju, iako besplatne, razdelile u roku od nekoliko sati. Njih tačno 85.000! To bi zaista bio svetski rekord kada je u pitanju doček jednog igrača.

Moraće da se strpe pre no što će ga zaista videti na delu, jer posle nastupa u polufinalu Evropskog prvenstva Embape je, kao i svi drugi Realovi asovi, dobio dodatno vreme za odmor, pa će preskočiti turneju po SAD, gde će Kraljevski klub 31. jula igrati sa Milaom, 3. avgusta sa Barselonom, a tri dana kasnije i sa Čelsijem.

Realnije je zato da bude na raspolaganju Karlo Ančelotiju u borbi sa Atalantom za pehar evropskog Superkupa, 14. avgusta u Varšavi. Na leđima će nositi broj devet, upražnjen još otkako je Karim Benzema otišao u Saudijsku Arabiju.


tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara