Embape (©Reuters)
Embape (©Reuters)

Embape je imao dogovor sa Liverpulom

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 20:03

I to 2022. godine, ali ga PSŽ nije pustio, otkriva Lekip

Kada se u budućnosti budu pisali oni tekstovi o transferima koji se nikada nisu desili, a bili su nadomak, u samom vrhu će biti prelazak Kilijana Embapea u – Liverpul!

Taj posao je bio na pola puta da se desi u finišu letnjeg prelaznog roka 2022. godine, pošto su se engleski klub i francuski napadač već bili dogovorili oko njegovih uslova, otkriva danas čuveni list Lekip.

Izabrane vesti

Najzanimljiviji deo je kako je došlo uopšte do opcije da Embape ode na „Enfild roud“ u avgustu, iako je malo pre toga potpisao novi ugovor sa Parižanima na dve plus jednu godinu. Kako piše list, brzonogi napadač je osetio na „Parku prinčeva“ da je prevaren. Jedan od uslova da bi potpisao novi ugovor je bio da se tim pojača po njegovim željama. I obećano mu je da će dres francuskog giganta obući Robert Levandovski i Bernardo Silva.

Umesto njih dvojice u PSŽ su tog leta došli Renato Sančez, Vitinja, Fabijan Ruiz i Ugo Ekitike, koji po Embapeovom mišljenju nisu bili dovoljno jaki „štihovi“ koji bi garantovali Svecima da će se boriti za trofej Lige šampiona.

Razočaran, Francuz je tražio dozvolu da ode. Čak je odbio i da igra prvu utakmicu u prvenstvu protiv Klermona. Odmah su se javili Liverpul i Real Madrid sa željom da ga dovedu, a Englezi su poslali konkretnu ponudu od 200.000.000 evra, koju je PSŽ momentalno odbio i tražio duplo više.

Navodno, Embape je sa Liverpulom dogovorio kratkoročni ugovor, kako bi mogao sa „Enfilda“ da se posle toga neometano prebaci u tabor Real Madrida. Ali, odluka PSŽ-a da odbije ponudu crvenih, dok Španci njihovu nisu ni poslali, poništila je taj dogovor i na kraju se ništa nije dogodilo.

Embape je ostao još dve godine u Gradu svetlosti, trofej Lige šampiona svakako nije osvojio, a ovog leta je prešao u tabor Real Madrida.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenLiverpul

Obaveštavaj me

PSŽ
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara