Endrik, Karlo Ančeloti i Kilijan Embape (©Reuters)
Endrik, Karlo Ančeloti i Kilijan Embape (©Reuters)

Embape, Endrik i - niko više: Real završio prelazni rok

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 10:20

Ako je verovati Karlu Ančelotiju...

Endrik je otkupljen još pre nekog vremena i krajem prošle nedelje zvanično predstavljen, pre njega navijači Reala dočekali su i Kilijana Embapea, međutim, što se šampiona Evrope tiče u ovom prelaznom roku to bi bilo - to. Ako je verovati Karlu Ančelotiju, u igračkom kadru madridskog kluba neće biti promena do zatvaranja letnje pijace.

Inicijalni plan čelnih ljudi na stadionu Santijago Bernabeu bio je da pored pomenute dvojice napadača dovedu još i štopera. Rafa Marin je otišao u Napoli, Naćo Fernandes u Al Kadisiju, pride se i David Alaba još oporavlja od kidanja ligamenta kolena te se tokom leta stvorila potreba za dovođenjem novog centralnog defanzivca. Konkretno – Lenija Joroa.

Izabrane vesti

Real je njega označio kao primarnu, ispostaviće se i jedinu metu, ali nije želeo da za igrača u poslednjoj godini ugovora ponudi više od 40.000.000 evra, te je supertalentovani štoper, iako je i sam želeo o prelasku u Madrid, pod pritiskom čelnika Lila pristao da karijeru nastavi u Mančester junajtedu. A, Real odlučio da potragu za štoperom prekine i ukaže poverenje igračima koje ima.

Pre svih Ederu Militau i Antoniju Ridigeru, ali i Hesusu Valjehu, koji se posle razočaravajuće sezone provedene na pozajmici u Granadi – zbog problema sa povredama odigrao samo tri utakmice – vratio na Santijago Bernabeu. Pride je Oreljen Čuameni neretko pokrivao štopersku poziciju tokom prethodne sezone, a prema Ančelotijevim rečima i Alaba je sve bliži oporavku…

"Ne, ekipa je ‘zatvorena‘, nećemo dovoditi nikoga", odgovorio je Ančeloti na pitanje hoće li Real pazariti novog štopera, a onda pojasnio i zbog čega:"Valjeho se vratio, Alaba se oporavlja, procenjujemo i igrače iz akademije".

Ančeloti uverava da neće biti ni odlazaka uprkos tome što se spekulisalo da bi Dani Sebaljos mogao da ode iz kluba.

"Mislim da neće biti ni odlazaka. Niko ne želi da nas napusti. Imamo spektakularnu ekipu", zaključio je Ančeloti.


tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiLetnji prelazni rok 2024Transferi uživotransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara