Emanuel Makron i Kilijan Embape (©Reuters)
Emanuel Makron i Kilijan Embape (©Reuters)

Emanuel Makron se ponovo uključio u "misiju Embape"

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 21:27

Predsednik Francuske uverava da će se potruditi da napadač Pari Sen Žermena ostane na Parku prinčeva

Nejmara već neko vreme navijači Pari Sen Žermena teraju iz kluba, Lionel Mesi ju je napustio ovog leta… Izgubi li i Kilijana Embapea narednog leta, Liga 1 neće imati istinsku zvezdu, dovoljno veliku da bude njegno zaštitno lice. Nema sumnje da bi to bio veliki gubitak ne samo za pariski klub već i celokupan francuski fudbal i zato se u “misiju Embape“ uključio i predsednik države Emanuel Makron. Ponovo.

Nije tajna da je Makron odigrao ulogu u ubeđivanju Embapea da ostane u Parizu, uostalom nedugo pošto je Pari Sen Žermen prošle sezone ozvaničio produžetak ugovora sa Kilijanom, prvi čovek države je priznao kako "ga je savetovao da ostane u Francuskoj". Sada kada je ponovo zagustilo, Makron je spreman je da ponovo uskoči u pomoć šampionu Francuske.

Izabrane vesti

Upitan od strane jednog navijača Pari Sen Žermena dok se probijao kroz gužvu, Makron je u prolazu rekao kako "ne zna šta se dešava sa Embapeom", ali da će "uložiti trud da ga ubedi da ostane".

Podsetimo, Embape je u ponedeljak uveče obavestio čelnike Pari Sen Žermena o odluci da ne iskoristi opciju o produžetku ugovora do leta 2025. godine. Njegova želja je da odradi preostalu sezonu, ali klubu to ne odgovara, jer će ga onda za godinu dana izgubiti bez obeštećenja.

Njihova namera je da u narednim danima ubede brzonogog napadača da produži ugovor ili će ga u suprotnom prodati do kraja prelaznog roka. Marka piše da su čelni ljudi francuskog šampiona preko telefona već nekoliko puta razgovarali sa Embapeovim zastupnicima, najviše sa njegovom majkom Fajzom Lamari, ali da pregovori nisu dali rezultat.


tagovi

Kilijan EmbapeMakronPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara