Žoržinjo (©Reuters)
Žoržinjo (©Reuters)

Em ne igra, em ga Spaleti ne gotivi: Žoržinjo verovatno završio sa Italijom

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 02:51

Iskusni vezista u nemilosti Lučana Spaletija

Žoržinjova reprezentativna karijera isprepletana je uspesima, ali i problemima koji su istoj dali poseban ton. Rođeni Brazilac imao je izuzetan uticaj na osvajanje Evropskog prvenstva 2021, ali praktično od tada njegova boravak u Azurima maltene je šetnja uz strmu uzbrdicu.

Prema izveštajima sa Čizme, Žoržinjo je sa reprezentacijom verovatno završio! Tako nešto može da se nasluti iz odluke Lučana Spaletija da ga svrsta na listu osam fudbalera sa Eura kojima nije uputio poziv za početak Lige nacija sa Francuskom i Izraelom.

Izabrane vesti

Osim toga, mnogo ima i do sistema na kojem Spaleti sada insistira, a to je 3-5-2. U toj formaciji selektoru Žoržinjovo mesto zauzima Samuele Riči. Javnost i kritičari su pohvalili igre plejmejkera Torina u poslednjim mečevima, a čak je nekadašnji osvajač Mundijala 1982. godine Marko Tardeli izjavio koliko ga je Riči pozitivno iznenadio svojim karakterom i kvalitetom.

Pored Ričija, Spaleti više gleda ka Nikolu Fađoliju iz Juventusa, pre nego li ka vezisti Arsenala.

"Žoržinjovi kvaliteti nisu isplivali na površinu tokom Eura, zbog toga gledam ka drugim igračima u nadi da ću pronaći ono što mi treba. Sada se upoznajem sa novim licima", izjavio je Spaleti na konferenciji pred poslednje utakmice Italije.

Pored toga što ga nema među Azurima, Žoržinjo još nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu za Arsenal. Bio je povezivan sa prelaskom u Galatasaraj, ali se taj transfer nije dogodio.

Žoržinjov odnos sa Spaletijem je od početka bio nategnut. Po preuzimanju kormila reprezentacije, šampion sa Napolijem iskusnog vezistu nije zvao za prve četiri utakmice. Tada je poverenje dao Brajanu Kristanteu i Manuelu Lokateliju, ali se i selektor brzo predomislio, pa je Žoržinjo zaigrao.

Posle neubedljivih izdanja na Euru, šanse da se vrati su male. Podsetimo, Spaleti je čak javno kritikovao Žoržinja posle poraza od Španije (0:1) kada je govorio o tome da ovaj "treba da se vraća nazad po loptu, inače nema smisla da igra".

Žoržinjo je za Italiju odigrao 57 utakmica i postigao pet golova.


tagovi

Žoržinjofudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara