Timi Maks Elšnik (©Reuters)
Timi Maks Elšnik (©Reuters)

Elšnik stiže u Beograd - pregledi, pa potpis za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 12:27

Reprezentativac Slovenije uskoro u crveno-beloj opremi

Još da se obave formalnosti i Crvena zvezda će zvanično dobiti novog centralnog vezistu. Timi Maks Elšnik će u toku dana doputovati u Beograd na lekarske preglede nakon kojih će potpisati ugovor sa crveno-belima. Za njega vredan 420.000 evra neto po sezoni, a za Olimpiju 1.400.000 evra fiksno, sa bonusima okruglo 2.000.000.

Slovenački reprezentativac je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama na Evropskom prvenstvu, gde je bio starter u sve četiri utakmice. Pored Crvene zvezde želeli su ga Dinamo i Hajduk, te italijanski drugoligaš Piza i engleski Hal Siti, čiji ga skauti poznaju s početka karijere koju je započeo u Derbi Kauntiju, ali je za minute morao na pozajmice u Svindonu, Mansfildu i Nortemptonu. Odluka da se 2020. vrati u domovinu ispostavila se kao pun pogodak. Noseći dres kluba iz Ljubljane postao je jedan od najboljih tamošnjih fudbalera i važan igrač za selektora Matjaža Keka.

Izabrane vesti

Dolazak u Crvenu zvezdu biće veliki iskorak u karijeri za Elšnika, a mogao bi i da znači skori rastanak crveno-belih sa In Bom Hvanom pošto igraju na sličnim pozicijama. Hvan je u prvom kolu, protiv ubskog Jedinstva (4:0) bio u tandemu sa novajlijom Dalsiom, a za mesto u centru veznog reda konkurišu još Kanga, Mijailović i mladi Knežević.

Ovim transferom Beograđani će nastaviti niz slovenačkih fudbalera koji su se uglavnom dobro pokazivali noseći Zvezdin dres. Poput Marka Elsnera, Milenka Aćimovića, Nejca Pečnika i Dejana Kelhara. Ne i Mirnes Šišić...


tagovi

Timi Maks ElšnikFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara