Elšnik ima Milijaševu brzinu, moraće mnogo više da daje napred

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.08.24. | 16:58

Iskusni vezista udario u koncepcijsku razliku između selekcije za koju igra i Crvene zvezde

I dalje se slažu utisci Zvezdinog gostovanja na severu Evrope i poraza od Bodo Glimta, koji će, nadaju se svi u Ljutice Bogdana, biti nadoknađen pred punom Marakanom. Videla je Zvezda iz prvog reda trošnog stadiona u Bodeu šta znači moderan fudbal, brza tranzicija i još brža dodavanja... Videla je i šta ne sme da radi u revanšu za sedam dana u Beogradu.

Crvena zvezda je pala u veznom redu uzimajući u obzir da je Luka Ilić bio nesnađen postavljen poludesno, dok je Timi Maks Elšnik ozbiljno patio na plastičnoj podlozi stadiona Bodea. Kao da nije mogao da se privikne na brzinu terena i još više agresiju i motoričke sposobnosti rivala.

Izabrane vesti

Ne treba osuđivati doskorašnjeg člana ljubljanske Olimpije, jer se videlo i u Bodeu da je Timi Maks Elšnik udario u koncepcijsku razliku između igre reprezentacije Slovenije i Crvene zvezde. Kod Matijaža Keka iskusni vezista je bio jedan od najplemenitjih igrača slovenačkog manvera, sa uvek raspoloženim Gnezdom Čerinom da mu čuva leđa i omogući mu komociju da koristi levu nogu.

U Crvenoj zvezdi treba samo da bude ispomoć In Bom Hvanu i Mirku Ivaniću, neko ko će tempom, trkom i agresijom moći da im omogući otvoren pogled ka protivničkom golu.

Ne treba svkako osđuvati Tim Maksa Elšnika, niti ga gađati kamenom posle svega što je uradio (ili nije uradio) na severu Evrope. On nije svako prava šestica, odluka stručnog štaba Vladana Milojevića da igra zajedno u paru sa još jednom osmicom In Bom Hvanom. Međutim, jasno je da su vezisti Bodo/Glimta otkrili pojedine mane slovenačkog reprezentativca. Deluje šaljivo, ali činilo se u većem delu meča sa prvakom Norveške da Timi Maks Elšnik ima brzinu (ili nedovoljnu brzinu) nekadašnjeg legendarnog kapitena Crvene zvezde Nenada Milijaša.

Moguće je u savremenom fudbalu opstajati i sa takvim fizičkim nedostacima, ali moraće u tom slučaju Timi Maks da daje mnogo više meda u ofanzivnom smislu, ili da se u utakmicama najvišeg intenziteta, poput ove u Bodeu, posveti prljavim poslovima koliko god bude mogao. Da bude neka vrsta Srđana Mijailovića. Uostalom, treneri u Crvenoj zvezdi su znali, do poslednjih momenata Milijaševe karijere da sakriju njegove trkačke mane, a za uzvrat dobiju siguran gol ili asistenciju iz prekida ili šuta sa distance.

Timi Maks Elšnik imao je kratko upozavanje i prilagođavanje na Zvezdin dres. Bio je strelac već na debiju protiv Tekstilca, potom je tresao mrežu Novog Pazara. Odigrao je više nego dobar meč i u sudaru sa Čukaričkim.

Međutim, ključevi Zvezdinog potencijalnog prolaska u Ligu šampiona biće, između ostalog, u rukama Timija Maksa Elšnika, koji je u Crvenu zvezdu stigao posle odličnih izdanja na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Tada je impresionirao u sudarima sa Portugalijom i Srbijom. Pao je na nižem nivou, kada su ga ljudi iz Bodo/Glimta označili kao potencijalno najslabiju kariku veznog reda Crvene zvezde.

Na Vladanu Milojeviću sada da to predupredi. Neke stvari u igri Timija Maks Elšnika nije moguće popraviti, posebno što je on u reprezentaciji Slovenije navikao da bude centralna figura. Ovde to neće moći pored Mirka Ivanića i In Bom Hvana.


tagovi

Timi Maks Elšnik

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara