Timi Maks Elšnik (Reuters)
Timi Maks Elšnik (Reuters)

Elšnik do kraja nedelje Zvezdin: Olimpiji 1.500.000, igraču 420.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 12:50

Postignut preliminarni sporazum

Crvena zvezda je napravila ključni korak u pregovorima oko transfera Timija Maksa Elšnika i slovenački reprezentativac se do kraja nedelje očekuje na Marakani.

Zvezda je nedavno otvorila pregovore i uspela da postigne preliminarni sporazum. Olimpiji iz Ljubljane će da pripadne 1.500.000 evra na ime obeštećenja, dok će Elšnik na Marakani zarađivati 420.000 evra neto po sezoni, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Elšnik je pažnju Zvezde skrenuo još prošle sezone igrama u dresu Olimpije, a akcije je povećao odličnim izdanjima na minulom Evropskom prvenstvu u dresu Slovenije. Igrao je na sva četiri meča za Slovence u Nemačkoj i ostavio sjajan utisak. Nije Zvezda bila jedini zainteresovanu klub jer jer je Elšnik završio i na radaru hrvatskih klubova Dinama i Hajduka, italijanskog drugoligaša Pize i engleskog Hal Sitija. Ali, Zvezda je prva preduzela konkretnije korake i nakon višendevnih pregovora uspela da postigne sporazum.

Elšnik ima 26 godina i najbolje se snalazi u ulozi centrlanog veznog što znači da će pojačati jaku konkurenciju gde su starteri u prvom meču sezone bili Hvan i Dalsio, a konkurišu još Gelor Kanga i Srđan Mijailović.

Slovenac je poslednje četiri i po godine nosio dres Olimpije u koju se 2020. vratio iz Engleske pošto je kao tinejdžer otišao iz Almunija u Derbi Kaunti i tamo započeo seniorsku karijeru. Bio je po pozajmicama u Svindonu, Mensfildu i Nortemptonu da bi mu karijera procvetala povrtakom kući. Brzo je postao reprezentativac i jedan od ljudi od poverenja Matjaža Keka.

Elšnik će nastaviti lepu tradiciju koju Crvena zvezda ima sa slovenačkim fudbalerima poput Marka Elsnera, Milenka Aćeimovića, Nejca Pečnika, Dejana Kelhara...


tagovi

Timi Maks ElšnikLetnji prelazni rok 2024Olimpija Ljubljana

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara