Mikel Arteta i Mohamed Elneni (©Reuters)
Mikel Arteta i Mohamed Elneni (©Reuters)

Elnenija hoće Francuzi i Turci, a on bi iz Arsenala mogao da krene put Afrike

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 14:00

Otac doskorašnjeg veziste Tobdžija tvrdi da Al Ahli iz Kaira samo treba da okrene njegov broj

Posle osam godina egipatski fudbaler Mohamed Elneni je napustio Arsenal i ovog leta je slobodan u izboru kluba. Ima 31-godišnji vezista veliki izbor, već su ga kontaktirali pojedini klubovi iz Francuske i Turske, ali ako je verovati njegovom ocu uskoro bismo mogli da ga vidimo u afričkom fudbalu. Konkretno, u šampionu Crnog kontinenta Al Ahliju iz Kaira.

Elneni je dete Arab Kontraktorsa, zajedno sa Mohamedom Salahom je 2013. godine prešao u Bazel odakle je lansirao karijeru u orbitu. Posle četiri uzastopne titule u Švajcarskoj kupio ga je Arsenal za 12.500.000 evra, a on je zbirno u prethodnih osam sezona sakupio 161 nastup za londonskog velikana. Sa Tobdžijama je osvojio jedan FA kup i dva Komjuniti šilda.

Izabrane vesti

Jednu sezonu, 2019/2020, Elneni je proveo i na pozajmici u turskom Bešiktašu. Kasnije se vratio u engleski fudbal, ali kako je ove sezone najčešće bio na tribinama i odigrao samo šest mečeva, rastanak je bio neminovan.

Lično bih voleo kada bi nastavio u Engleskoj, mada ima i ponude iz Francuske i Turske. Ono što mogu da vam kažem je da je Mohamed navijač Al Ahlija, voli mnogo taj klub i ako oni žele da ga dovedu mislim da bi odmah potpisao za njih i bio spreman za početak sledeće sezone. Njegova majka i ja bismo naravno najviše voleli kada bi on zaigrao na Klupskom svetskom prvenstvu 2025. godine u Al Ahlijevom dresu, jer znamo da bi tamo imao toplu dobrodošlicu“, rekao je Naser Elneni, otac egipatskog fudbalera.

Elneni je odigrao 98 utakmica za reprezentaciju Egipta i postigao osam golova. Uz Salaha je godinama već fudbaler sa najvećim renomeom u svojoj zemlji.

Prema pisanjima tamošnjih medija, trener Al Ahlija Marsel Koler je već dobio zadatak od uprave Al Ahlija da stupi u kontakt sa iskusnim vezistom, kako bi ga ubedio da se vrati u Kairo.



tagovi

Mohamed ElneniArsenalAl Ahli KairoMarsel Koler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara