Ekvador: Pecanje na Andima ili visinski šok

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 23:10

Olmedo dočekuje Mantu u sklopu pretposlednjeg 14. kola Serije A

Pošle sezone je Olmedo za dlaku izbegao seldibu u niži rang, a sva je prilika da će i u tekućoj da se bori za opstanak. Pokazuje to dosadašnji tok kampanje u Ekvadoru, u kojem Ciklon sa Anda nikako ne uspeva da se uspravi i odmakne od dna. Na premijeri pretposlednjeg 14. kola prve faze prvenstva u goste mu noćas dolazi novajlija Manta, koji ima pet bodova više i opravdano se nada pozitivnom rezultatu uprkos tome što ga očekuje "visinski šok" (02.00).

Meč se igra na Olimpijskom stadionu u Riobambi, koji je stacioniran na oko 2.700 metara iznad nivoa mora, što je obično problem za ekipe sa obale Pacifika. Međutim, Olmedo je ove sezone bio često bezopasan kod kuće, i jedini je sastav u ligi koji još nijednom nije pobedio na svom terenu. Ukupno je na šest utakmica tri puta remizirao i u isto toliko navrata bivao poražen.

Izabrane vesti

02.00: (2,05) Olmedo (3,30) Manta (3,45)

Dve ekipe traže oporavak u lokalnom šampionatu posle poraza u poslednjem kolu takmičenja. Olmedova situacija je malo gora u pogledu nedavne forme, jer Ciklon sa Anda ulazi u duel posle dva uzastopna poraza. Međutim, mora se uzeti u obzir nivo protivnika sa kojima se tim Pabla Trobijanija suočio. Independijente del Valje i Barselona, inače učesnici Kopa Libertadores, su među najjačima u prvenstvu i otuda se neuspesi u duelima sa njima ne može posmatrati kroz prizmu kiksa.

Dosadašnji rezultati su pozicionirali tim na 15. mesto na tabeli sa samo 10 osvojenih bodova i gol-razlikom 12:26. Nadaće se u taboru domaćina da se tradicija neće menjati, jer Olmedo prilično dobro stoji u sudarima sa Mantom kada igra na svom bunjištu. U 18 dosadašnjih dvoboja na noćašnjem mestu odigravanja Manta je slavila samo jednom, dok je u sedam navrata izborila remi i 10 puta bila poražena.

Ipak, sa druge strane, popularni Pecaroši će pokušati da se podignu iz poraza pretrpljenog na gostovanju Nueve de Oktubreu. Manta "živi" malo mirnije od noćašnjeg trenutnog rivala. Ekipa

Fabijana Frijasa zauzima 11. mesto na tabeli sa 15 osvojenih bodova, a gol-količnik joj je 17:20.


tagovi

Ekvador 1OlmedoMantaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara