Žoze Murinjo
Žoze Murinjo

Ekspresno: Murinjo novi šef u Totenhemu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.11.19. | 08:14

Iskusni Portugalac zamenio Maurisija Poketina

Samo nekoliko časova pošto je potvrđeno da su čelnici Totenhema odlučili da posle više od pet godina prekinu saradnju s Maurisiom Poketinom, objavljeno je i ime njegovog naslednika, a u pitanju je - Žoze Murinjo!

Iskusni Portugalac dogovorio je s Pevcima saradnju na tri i po godine, tačnije do kraja sezone 2022/2023.
„Kvalitet ekipe, kao i u omladinskoj školi, me uzbuđuje. Rad s igračima koje ima Totenhem je ono što me je privuklo“, kratko je Murinjo prokomentarisao prihvatanje Totenhemove ponude.

Izabrane vesti

Portugalac je bez posla 11 meseci, pošto je se u decembru prošle godine razišao s Mančester Junajtedom, u kojem je bio menadžer od 2016. Otkaz je dobio posle poraza u derbiju od Liverpula, a upravo se Poketino pominjao kao najozbiljniji kandidat da ga nasledi. Međutim, Totenhem nije dao svog trenera i Junajted je umesto Murinja doveo Solskjera. Pre toga, Murinjo je u Premijer ligi je vodio Čelsi od 2004. do 2007. i od 2013. do 2015. godine.
„U Žozeu smo dobili jednog od najuspešnijih trenera današnjice. Ima mnogo iskustva, zna da inspiriše timove i sjajan je taktičar. Osvajao je trofeje sa svim klubovima u kojima je bio. Verujemo da će u našu svlačioncu doneti novu energiju i samopouzdanje“, istakao je Danijel Levi, prvi čovek Totenhema.

Murinjo se od letos pominjao kao želja nekoliko klubova poput Liona i lisabonskog Sportinga, ali je čekao neke jače ponude. Nadao se povratku u Real Madrid ako Zidan dobije otkaz, jednim okom je motrio na situaciju u Bajernu, ali ni taj poziv nije stigao. Kada ga je pozvao Totenhem, nije se mnogo razmišljao. Videćemo kako će se snaći sa Danijelom Levijem koji je poznat kao škrt gazda koji ne voli da baca novac na pojačanja. Murinjo je u većini klubova često preterivao u kuknjavi za pojačanjima, pa će biti zanimljivo da vidimo saradnju sa Levijem koji Poketinu u jednom periodu nije želeo da dovede igrača punih 18 meseci. 

Ono što je Murinjova prednost u odnosu na Poketina su trofeji. Murinjo ih je kroz karijeru osvojio čak 25, a Poketino nije nijedan. Totenhem je poslednji trofej osvojio pre 12 godina kada je uzeo Liga kup Engleske, a poslednju titulu šampiona države su osvojili pre skoro 60 godina. 

Klub koji je prošle sezone igrao finale Lige šampiona na ovaj način je pokazao da su mu ambicije ogromne. Prvi izazov imaće u subotu od 13.30, kada Totenhem gostuje Vest Hemu, a kvota na dvojku je 1,95.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara