Ivan Jurić (Reuters)
Ivan Jurić (Reuters)

Ekspresno! Jurić novi trener Rome, pristao na ugovor kraći od godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 14:55

Hrvatski stručnjak će već večeras voditi trening Vučice

Eskspesno su američki vlasnici Rome uručili otkaz Danijeleu De Rosiju, a još brže su pronašli zamenu koja bi trebalo da vodi Vučicu makar do kraja sezone. Kako je Stefano Pioli, koji je pred potpisom ugovora sa sudijskim Al Nasrom odjavio rimski klub, poverenje je ukazano Ivanu Juriću.

Čoveku koji je letos napustio Torino ponuđen je prilično kratak ugovor, do leta 2025. godine, sa opcijom da bude produžen ukoliko Roma izbori plasman u Ligu šampiona. Hrvatski stručnjak ga je prihvatio i već večeras će voditi trening i početi da priprema ekipu za duel sa liderom Serije A, Udinezeom, koji na Olimpiko stiže u nedelju.

Izabrane vesti

Od takmičarske 2016/17, 49-godišnji Splićanin vodi ekipe u elitnom rangu italijanskog fudbala. Počeo je od Đenove, nastavio sa Veronom, da bi od leta 2021. preuzeo kormilo Torina. Dva puta je sezone završavao na 9. mestu (po jednom sa Veronom i Torinom) što mu je za sada najveći domet u najvišem fudbalskom rangu na Apeninima.

Hrvat je pobedio konkurenciju u vidu Edina Terzića i Tomasa Tuhela, a od presudnog značaja bilo je njegovo iskustvo i poznavanje italijanskog fudbala oličeno u 241 utakmici koju je vodio u Seriji A. Strateg koji forsira sisteme sa trojicom štopera je četvrti trener u eri Fridkinovih posle Paula Fonseke, Žozea Murinja i Danijelea de Rosija.

Inače, Ivan Jurić je stručnjak kojeg je krasila plodonsna saradnja sa srpskih igračima poput Darka Lazovića, Ivana Ilića, Saše Lukića i Vanje Milinkovića Savića, a posle Torina, ponovo će sarađivati sa jednim igračem srpskih korena, golmanom Miletom Svilarom.



tagovi

RomaIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara