Ekskluzivno: Saldanja prodat u Ferencvaroš!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.24. | 13:00

Partizanov golgeter najskuplji igrač u istoriji mađarskog fudbala

Pominjali su se Hofenhajm, AEK, arapske zemlje, ali budućnost Mateusa Saldanje je u Mađarskoj.

Najbolji strelac Mozzart Bet Super Srbije iz prošle sezone karijeru nastavlja u Ferencvarošu, saznaje Mozzart Sport. Mađarski klub će Partizanu platiti 4.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje za transfer Saldanje i učiniti ga ubedljivo najskupljim igračem u istoriji tamošnjeg fudbala. Saldanju će u napadu crno-belih zameniti Lazar Romanić iz Železničara čiji transfer će najverovatnije biti potvrđen sutra. Moguće je da partizan do 13. septembra i kraja prelaznog roka u Srbiji dovede i još jednog napadača.

Izabrane vesti

Celo leto se u Humskoj čekao epilog oko Saldanje, a kada se zatvorilo tržište u ‘ligama petice’, ostalo je nekoliko opcija od kojih je na kraju najbolja bio Ferencvaroš. Mađarski klub je prešao sve granice u tamošnjem fudbalu da bi doveo brazilskog napadača. Do sada je transfer rekord držao hrvatski vezista Stjepan Lončar kojeg je upravo Ferencvaroš pre tri godine platio Rijeci 2.500.000 evra.

Od povratka Aleksandra Stanojevića u Humsku, bila je zacrtana prodaja Brazilca jer ga trener nije video u svom sistemu igre i nadao se da će Saldanja biti prodat što pre. Željno su to iščekivali i u klubu kako bi popunili kasu, a i sam Brazilac je mislima bio van Partizana. Još na pripremama je očekivao transfer, ali nije bilo konkretnih ponuda. Prethodnih dana se situacija iskristalisala i pored interesovanja pomenutih klubova, Ferencvaroš je bio najkonkretniji i najdarežjiviji.

Mađarski klub je ovog leta doživeo neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Midtjilenda, da bi na jedvite jade eliminisao banjalučki Borac u plej-ofu za Ligu Evrope. Trener Paskal Jansen voli da igra sa dvojicom napadača pa je od kluba zahtevao veliko pojačanje u napadu pred početak takmičenja u Ligi Evrope gde Fradi igra protiv Anderlehta, Totenhema, Nice, Dinama iz Kijeva, Malmea, PAOK-a, Ajntrahta i AZ Alkmara. Jansen na raspolaganju ima Aleksandra Pešića, Barnabasa Vargu koji je izašao iz teške povrede i neiskusnog Zombora Grubera (19). Preostala trojica napadača Forčun Basi, Ovusu i Edgar Sevikjan su se pokazali kao promašaji, a ovaj poslednji je na izlaznim vratima kluba.

Sada stiže Saldana kao najveće pojačanje u istoriji kluba i lige da reši pitanje golova.

Saldanja je došao u Partizan prošlog leta iz japanske Čibe za 1.300.000 evra kao želja Igora Duljaja na preporuku Darija Srne koji je razmišljao o njegovom angažmanu i u Šahtjoru. Brzo se uklopio, dao 20 golova na 41 meču u svim takmičenjima, doneo Partizanu i pobedu u jesenjem večitom derbiju i na kraju podelio titulu prvog strelca lige sa Milošem Lukovićem. Partizan je na kraju i lepo zaradio od njega. Skuplja prodaja iz Humske od inostranih igrača je bio samo Umar Sadik.


tagovi

Mateus Saldanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara