Viktor Đekereš (©AFP)
Viktor Đekereš (©AFP)

Đekereš se žali na klauzulu, iz Sportinga kažu: I slabiji su se prodavali za 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 13:58

Predsednik lisabonskog kluba Frederik Varandas, izgleda, neće popustiti

U jednom trenutku će otići, u to niko ne sumnja. Viktor Đekereš prerastao je Sporting za samo godinu dana i samo je pitanje vremena kada će otići u ambiciozniji klub. Mogao je verovatno i ovog leta samo da je portugalski šampion bio popustljiviji, da je bio spreman na pregovore. Međutim, lisabonski velikan osigurao se prošlog leta kada je švedskog napadača dovodio iz Koventrija ubacivši mu u petogodišnji ugovor, kako to obično čini sa novajlijama, otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra na kojoj je tokom nedavno završenog prelaznog roka insistirao kad god bi se zainteresovani klub javio. I sve ih 'otkačio'.

Đekereš se tokom reprezentativne pauze požalio, izjavivši kako je '100.000.000 evra možda previše novca', ali je ubrzo stigao odgovor sa stadiona Žoze Alvalade, direktno od predsednika Frederika Varandasa. On je bio gost na Thinking football samitu u Portu i tom prilikom odgovarao na brojna pitanja, a jedno od njih ticalo se i Đekerešove otkupne klauzule.

Izabrane vesti

"Pitanje klauzule od 100.000.000 evra i može li biti aktivirana zavisi od igračeve trenutne situacije, njegovih godina, ali i toga da li je više od jednog kluba zainteresovano za njega. Video sam slabije igrače kako se prodaju za više od 100.000.000 evra, odlične igrače kako odlaze za manje od pomenute sume… Sporting je srećan što ima Viktora i on je srećan ovde. Tokom prelaznog roka nije bilo dana da se nije pisalo kako Viktor odlazi. Prelazni rok se završio i ta pitanja su se nastavila. Ali hej, mi živimo sa tim i tako će uvek biti", izjavio je Varandas.

Prema proceni specijalizovanog portala Transfermarkt Sporting trenutno ima najvredniji tim u Portugaliji, a Varandasa posebno raduje to što klub poslednjih godina može da izdvaja ogromne sume novca za pojačanja, što u prošlosti nije bio slučaj.

"Imamo snažan tim, Viktor zna da ima podršku zvezda kao što su Pote i Trinkao. Sporting danas ima veoma cenjenu grupu igrača. Ne sećam se da smo imali tako vredan tim u smislu tržišne vrednosti. Sada, ako ćemo da nadmašimo naše rivale, uradićemo to na terenu. Dosta cenimo naše, domaće igrače, ali i one u čiji potencijal verujemo i u koje ulažemo. Počeli smo sa ulaganjima od po 5.000.000 evra, a sada dovodimo igrače za po 20.000.000. Kupili smo igrače od 20.000.000 u koje su u tim trenucima sumnjali, a sada pričamo o cifri od 100.000.000 evra. Za porast cena zaslužan je moj tim koji ih pronalazi i unapređuje, kao i naš trener", konstatovao je predsednik Sportinga.

Njegova izjava stigla je kao odgovor na reči švedskog napadača koji je tokom reprezentativnog okupljanja izjavio da cifra u otkupnoj klauzuli mogla da bude niža.

"Možda je 100.000.000 evra previše… Sporting je želeo da zadrži ključne igrače i to se i dogodilo. Zaista mi se sviđa Sporting, nemam problem da kažem to. Naravno da želim da igram na najvišem nivou, ali imam klauzulu od 100.000.000 evra. Ako mene pitate, možda je to previše. Naravno da je to mnogo novca, ali videćemo šta će se desiti u idućem prelaznom roku", izjavio je Đekereš.

Čini se da ga ostanak u klubu nije demoralisao. Štaviše, Šveđanin je u novu sezonu ušao još jače. Na pet utak mica u svim takmičenjima postigao je sedam golova i upisao tri asistencije, a tokom reprezentativne pauze je protiv Azerbejdžana i Estonije još tri puta tresao mrežu i pride namestio dva gola...


tagovi

Viktor ĐekerešSporting LisabontransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara