(©Reuters)
(©Reuters)

Egzodus iz Serije A: U junu 76 igrača može da ode bez obeštećenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 16:31

Među njima Rabio, Di Marija, Kvadrado, Škrinjar, Smoling...

Prvi dan januara označiće početak mogućnosti za veliki broj igrača u Seriji A, onima koji ističu ugovori na leto, da počnu pregovore oko prelaska u druge klubove.

A, broj fudbalera kojima padaju ti „okovi“ oko ruku je popriličan. Korijere delo Sport je objavio čak 76 igrača ima važeći ugovor do 30. juna, među kojima ima i kapitalaca, kojima neće manjkati ponuda već od 1. januara.

Izabrane vesti

Među njima je novi prvak sveta, Anhel di Marija, igrač Juventusa. Fudbaler iz Rosarija ima 34 godine, ali je na prvenstvu sveta pokazao da je daleko od starog gvožđa. Problem je jedino što ga u poslednje vreme sve više prate povrede zbog kojih je više van terena nego na njemu. Ali je finale Mundijala odigrao fantastično.

I jedan finalista prvenstva sveta će biti slobodan u junu – Adrijan Rabio. On će verovatno biti i najtraženiji od svih, jer već sada se priča kako će otići iz Juventusa, a udvarača ima pregršt. Francuz traži od Stare dame 10.000.000 evra godišnje za nastavak saradnje, ali ih neće dobiti. Štaviše, klub iz Torina će probati da ga proda ove zime, da bi bar nešto od obeštećenja dobio.

Iz Juventusa bi mogao da ode i Kvadrado, dok će Danilo, prema informacijama iz Italije, produžiti ugovor sa crno-belima.

Još jedan as oko kojeg će se lomiti koplja u junu, ako ostane u Interu do isteka ugovora, biće Milan Škrinjar. Centralni defanzivac milanskog kluba je na meti Pari Sen Žermena, ima otvorenu ponudu na stolu. Dok od Intera ima ponudu na 6.000.000 evra godišnje, od francuskog giganta ima 3.500.000 više. Nije teško izračunati onda kojem je jatu Slovak bliži.

Darmijan je blizu produžetka saradnje sa Interom, dok De Fraj ima ponude iz Engleske. Edinu Džeku ističe ugovor, ali iako ima ponude iz MLS lige, želja mu je da ostane u Seriji A. Inter mu nudi nastavak saradnje, ali pod dosta slabijim uslovima nego što ih 36-ogodišnji Bosanac sada ima – 2.800.000 evra.

Ne spavaju mirno ni u Romi. Kris Smoling bi mogao da ode iz Rima kao slobodan igrač. Klub je ponudio novi ugovor, međutim, odgovora nema.

U komšiluku, u Laciju, neizvesna je sudbina Pedra, nikako ni on da se izjasni na ponudu Nebeskoplavih, dok će Luka Romero produžiti ugovor.

Kada je tabor Milana u pitanju, leto bi moglo da donese rastanak sa Olivijeom Žiruom. Francuski napadač ima 36 leta, u Kataru je do finala igrao sjajno i pokazao da još ima kvalitetnog fudbala u njegovim nogama. Ali, pregovori sa Rosonerima oko novog ugovora još nisu počeli.


tagovi

RomaLacioJuventusSerija AMilanInter

Obaveštavaj me

Roma
Lacio
Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara