Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Efekat Lalatović: Mladost 2/2, Ljubomirac golčinom ulepšao trenerov jubilej (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.08.24. | 23:01

Mladi trener protiv Čukaričkog stigao do 200. ligaške pobede u karijeri

Nije baš da su to namerno uradili, ali prizvali su u Lučanima pobedu Mladosti protiv Čukaričkog. Pisali smo u najavi da je na dan utakmice šestog kola Mozzart Bet Superlige poslednji izveštaj na zvaničnom sajtu Maldosti upravo protiv večerašnjeg rivala, ali iz marta ove godine, odnosno prošle sezone. Tada je bilo 1:0, a sada - u Užicu zbog radova na stadionu u Lučanima - 3:1. Za jubilarnu 200. ligašku pobedu u trenerskoj karijeri Nenada Lalatovića.

Došao je temperamentni strateg nedavno u Lučane i odmah podigao moral ekipi. Baš kao što je to radio u brojnim drugim domaćim klubovima koje je vodio. U dve utakmice osvojeno je maksimalnih šest bodova, pošto je pre Čukaričkog savladan i Novi Pazar sa 1:0. Do pobede na stadionu Radomir Antić Mladost je stigla autogolom Sambua Sisoka u 25, prelepim pogotkom Uroša Ljubomirca u 35. minutu, pa još jednim iskusnog krila u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Nije tim iz Lučana promenio svoju filozofiju dolaskom Lalatovića umesto Dejana Joksimovića i počeo da igra lepršavo i ofanzivno; ponovo su odbrambeni blokovi postavljeni duboko na svojoj polovini, čak i sa napadačima iza kruga na centru. Imao je Čukarički u prvom poluvremenu posed lopte 70 odsto, izveo je četiri kornera, ali i uputio samo dva udarca. Nakon što su gosti smanjili preko Sisoka u 75. minutu, igrači u plavim dresovima jedva da su prelazili na protivnički deo terena. Ma, jedva da su išli na više od 30 metara od svog gola. Možda ne lepo, ali legitimno i, što je za Lalatovića i njegove igrače najbitnije - plodonosno.

Sjajno su se formalni domaćini ovog meča branili u prvom delu utakmice i iz kontri kažnjavali rivala. Neisgurna je bila odbrana Brđana nakon akcije Ćirkovića i Ljubomirca, kada je Sisoko nespretnim uklizavanjem skrenuo loptu koja je išla ka Krsmanoviću iza leđa mladog Lazara Kaličanina. Još lošije kretali su se defanzivci Čukaričkog desetak minuta kasnije u kontri Mladosti. Umesto da izađu u blok ili naprave faul, Vukašin Jovanović i Hamadi Diop bili su daleko od Ljubomirca, koji je odapeo sa 18 metara, sa takozvane kapice, i poslao loptu pod prečku. Bio je to prelep poklon treneru za jubilarnu pobedu.

Probao je Goran Stanić da nešto promeni u igri svog tima uvođenjem Uroša Kabića umesto večeras baš lošeg Kipranina Marinosa Cionisa i uspeo je da za svega 29 sekundi igre u drugom poluvremenu dobije gol-šansu svog tima. Đorđe Ivanović je centrirao, a upravo Kabić bio najbolji u skoku, ali je još bolji pred svojim golom bio Saša Stamenković. Iako mu je 39 godina, nekadašnji golman Crvene zvezde i ove sezone fantastično brani, baš kao što je bilo prošle. Imao je pre Kabićevog pokušaja i paradu u 39. minutu na šut Sisoka sa distance. I pored pomenute konstantne inicijative, bila je to prva konkretna pretnja Beograđana.

Ulazak Kabića uneo je živost u igri Čukaričkog, mladi veizsta je motivisan da se dokaže posle neigranja u Crvenoj zvezdi i Torinu i videlo se to od prve akcije u kojoj je učestvovao, a nagrada je stigla kada je asistirao Sisoku za pogodak u 75. minutu. Odlično je probio po desnoj strani i pronašao saigrača u petercu rivala, ali nije to bilo dovoljno gostima da izbegnu poraz. Čak ni da unesu dramu. Mladost se samo još više povukla (na kraju utakmice posed lopte 71:29 odsto u korist Čukaričkog), a bedem pred Stamenkovićevim golom je sve izdržao. I ne samo to, na ulasku u nadoknadu Ljubomirac je još jednim pogotkom podebljao pobedu. Bio je i jači i spretniji u duelu od Vukašina Jovanovića za tačku na ovaj meč.

Dobro je Čukarički ušao u sezonu, osvojio deset od mogućih 12 bodova u prva četiri kola, ali je ovo timu sa Banovog brda drugi uzastopni poraz. Ako je protiv Crvene zvezde bio očekivan, večerašnji sigurno nije. Mada, imajući u vidu Lalatovićev bilans protiv kluba koji je nekada vodio - više od devet godina bez poraza, a od večeras samo dva poraza u 22 okršaja - ne može se reći da je neuspeh Brđana veliko iznenađenje.

Kako bilo, moraće Goran Stanić dobro da se potrudi da trgne svoje fudbalere za duel sa Tekstilcem u narednom kolu. Za razliku od njega, Lalatoviću će biti mnogo lakše da motiviše svoj tim za okršaj sa TSC-om u gostima.

MOZZART BET SUPERLIGA - ŠESTO KOLO

MLADOST LUČANI - ČUKARIČKI 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Užice

Stadion: Radomir Antić

Sudija: Milan Ilić

Mladost (3-4-3): Stamenković 7 - Andrić 6, Cvetinović 6, Joksimović 6 - Ćirković 7, Tumbasević 6,5 (83. Leković -), Pejović 6,5, Udovičić 6,5 - Ljubomirac 7,5 (90+3. Frajdej -), Krsmanović 7 (90+3. Pribaković -), Ćirić 6 (64. Žunić 5,5).

Čukarički (4-2-3-1): Kaličanin 5 - Mil. Cvetković 5 (88. Ergelaš -), Stevanović 5, Jovanović 5, Diop 5 - Sisoko 6,5 , Docić 5,5 - Ivanović 6 (71. Mih. Cvetković -), Miladinović 6 (88. Tedić -), Cionis 5 (46. Kabić 7) - Melo 5.

Igrač utakmice: Uroš Ljubomirac (MladostI) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

19.00 (2,85) Tekstilac (3,35) Novi Pazar (2,50)

21.00 (2,90) Jedinstvo (3,25) IMT (2,50)

21.00 (2,20) Radnički Niš (3,35) Železničar (3,35)

Nedelja

19.30 (1,55) Vojvodina (4,10) Napredak (6,25)

19.30 (2,20) OFK Beograd Mozzart Bet (3,35) Radnički 1923 (3,35)

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC



tagovi

Nenad LalatovićMladost LučaniČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara