Efekat Duarte: Šerif ostaje, Zvezda juri Cvetkovića do kraja avgusta

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 09:41

Ponuda od 6.000.000 evra može sve da promeni

Zvezda je čekala krilo, a dočekala špica. Dok se javnost bavila Viktorom Đukanovićem iz Hamarbija, rukovodstvo Crvene zvezde je u tajnosti završilo transfer Bruna Duareta iz Farensea za 2.000.000 evra. Brazilski špic sa italijanskim pasošem trebalo bi već u nedelju da stigne u Beograd, prođe lekarske preglede i potom se stavi na raspolaganje Vladanu Milojeviću.

Očekuju u Ljutice Bogdana da će napadač oko koga je vladao stručni konsensus poboljšati efikasnost srpskog šampiona, ali ne bi trebalo da ima veliki efekat na ostatak igračkog kadra Crvene zvezde. Bar u prvom trenutku, dok Duarte ne oseti ekipu, Šerif Endijaje će biti ultimativni izbor Zvezdinog stručnog štaba.

Izabrane vesti

Tačno je da je Senegalac ukaljao status u sportskoj javnosti promašajima u jesenjem delu sezone. Navijači ga imaju na zubu, ali je dolaskom Vladana Milojevića uspeo da se psihološki i fizički ponovo rodi. Bio je Šerif Endijaje jedan od najboljih igrača u prolećnom delu sezone, postao prvi strelac tima. Ima mnogo mana Šerif Endijaje, i nije to nikakva novost. Potvrdila je to utakmica sa Taljeresom kada je jako loše tehnički reagovao u dve dobre situacije.

Međutim, ima Šerif Endijaje i ozbiljne vrline. Voli da se Vladan Milojević osloni na njegovu fizičku moć. Posebno u utakmicama jakog intenzieta. I sigurni smo da očekuje od njega puno, posebno u drugoj polovini avgusta kada bi ekipa zbog kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo da bude u piku forme.

Za sada Šerif ostaje. Velika je to želja Vladana Milojevića, mada bi sve moglo da se promeni do kraja avgusta. Reći će javno na Marakani da Šerif Endijaje nije na prodaju, ali bi tvrd stav mogla da promeni ponuda od 6.000.000 evra sa Bliskog istoka. Tada bi se u Zvezdi zamislili.

Okviran plan je da Endijaje i Duarte dele minutažu, mladi Sremčević će na pozajmicu, ali nije tu tačka kada je u pitanju novi izgled napada Crvene zvezde. Nisu odgovorni iz redova srpskog šampiona odustali od jednog od najtalentovanijih napadača Evrope Mihaila Cvetkovića iz Čukaričkog.

Za sada član kadetske selekcije Srbije ostaje na Banovom brdu. Pričao je o tome sportski direktor Vladimir Matijašević, vrlo eksplicitno istakao da porodica 17-godišnjeg špica ne želi da menja sredinu. Bar dok Mihailo ne postane punoletan.

Izgleda da je to najveća kočnica, pošto Crvena zvezda i Čukarički imaju usmen dogovor. Ne deluje realno da Cvetković dođe ovog leta na Marakanu, ali znamo svi da je rukovodstvo Crvene zvezde prilično navelentno i da ne odustaje tako lako. A i sada ima ambiciju da dogovore Cvetkovića do kraja avgusta.


tagovi

Mihajlo CvetkovićŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara