Ederson blizu leta za Arabiju, Gvardiola stavlja Donarumu u iskušenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 18:31

Pep se nada će zov Premijer lige dozvati Italijana u Mančester Siti

Nije Rikardo Kalafjori jedini Azur koji bi ovog leta mogao u najviši rang engleskog fudbala. Transfer guru Đanluka Di Marcio potvrdio je da je Mančester Siti zainteresovan da dovede Đanluiđija Donarumu. Kako stvari stoje, Edersonov transfer u Al Itihad bi uskoro trebalo da bude gotova stvar, a kako Gvardiola želi samo ono najkvalitetnije na tržištu, rešen je da Brazilca zameni golmanom Pari Sen Žermena.

Donarumi ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom 2026. godine i postojala je ideja da dve strane otpočnu pregovore o nastavku saradnje, ali je intersovanje Pepa Gvardiole preokrenulo čitavu situaciju i unelo crv sumnje među kapitena reprezentacije Italije. Španski stručnjak se nada da će se Donaruma u dovoljnoj meri povinovati znatiželji i šansi da se oproba u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Odmerava bivši golman Milana sve opcije, a najnovija ga ne ostavlja ravnodušnim. Najinteresantnije je što je Pari Sen Žermen pristupio poslu oko produžetka ugovora sa Donarumom po principu "lako ćemo", uljuljkan u činjenicu da 25-godišnjaku ugovor ističe tek za dve godine. Prvobitni razgovori o obnavljanju saradnje obavljeni su pre Evropskog prvenstva, ali kako je još bilo spora oko sitnih detalja sve je ostavljeno da se završi posle kontinentalog turnira.

Pomalo iznenadni odlazak Edersona u Al Itihad (koji će se desiti gotovo sigurno) doneo je obrt i sada verovatno ostavio mnigi kajanja ljudima iz sportskog sektora Parižana zbog toga što nisu bili ažurniji i produžili ugovor na vreme. Da je to uradio, sada projekat katarske države ne bi strahovao da će im verovatno najboljeg igrača u timu oteti projekat Ujedinjenih Arapskih Emirata.


tagovi

Pep GvardiolaĐanluiđi DonarumaMančester SitiPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2024transferi

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara