Edegard raste u ozbiljnog majstora! Strašan meč, Sosijedadova deca gaze ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 16:07

Fenomenalan meč u Pamploni

Sedam golova, sjajan fudbal, mnogo uzbuđenja i pobeda koja je Real Sosijedada lansirala u legitimnu borbu za Ligu šampiona!

Sve to je danas viđeno u lokalnom derbiju u Pamploni. Komšije iz San Sebastijana su tutnjem prošli kroz Navaru savladavši Osasunu 4:3. Sa ovom pobedom je Sosijedad makar na koji sat preuzeo četvrto mesto na tabeli, a trećeplasiranoj Sevilji je prišao na tri boda. Uz dobar raspored koji će imati sve do 8. marta i gostovanja Barseloni, Real Sosijedad može da izraste u hit sezone. Uz gomilu maldih igrača poput Edegarda, Isaka, Ojarzabala, Zubeldije, Gevare, Merina i nekolicinu nešto iskusnijih igrača od kojih samo Monreal ima preko 30 godina, Real Sosijedad je tim koji zaista vredi gledati ove sezone.

Izabrane vesti

Iako u poslednje vreme nije u nekoj posebnoj formi, a ima i lošu tradiciju protiv Real Sosiejadada (po tri poraza i remija na poslednjih šest duela), Osasuna nije ekipa kojoj je lako dati četiri gola na njenom terenu. Pogotovo u lokalnom derbiju. A Imanolov Real Sosijadad je to radio u velikom stilu. Iako je na kraju sa igračem više morao da strepi za tri boda.

Osasuna je čak i nešto bolje od protivnika počela meč, ali je onda usledio uraganski period igre gostgostiju. Tandem Martin EdegardMikel Ojarzabal je definitivno udarna pesnica baskijskog tima ove sezone. Norvežanin je divnom asistencijom u 16. minutu pronašao španskog reprezentativca koji je postigao sedmi gol u sezoni. Edegardu je to bila peta asistencija.

Potom je Portu dva minuta kasnije iskoristio veliku neopreznost Estupinjana, izašao sam na golmana i pogodio za 2:0.

U 28. minutu je bilo ogromnih 3:0 posle spektakularnog gola Edegarda iz slobodnjaka. Norvežanin raste u ozbiljnog majstora. Na pet asistencija, dodao je četvrti gol u sezoni.

Mogao je Real Sosiejadad do poluvremena da vodi i 4:0, ali je umesto toga primio gol koji je udahnuo nadu Osasauni. Minut pre odlaska na poluvreme, Aridane je glavom na drugoj stativi stigao do prvenca u dresu Osasune u Primeri.

Osasuna je krenula na sve ili ništa i majstorijom najboljeg strelca Čimija Avile stigla do 2:3 već na početku drugog dela igre.

Rasplamasala se borba, sevale su šanse na obe strane, znalo se da neće biti završeno rezultatom 2:3. Ronkalja je isključen u 72. minutu i pucao je Osasuni u kolena, a nekoliko minuta kasnije i trener Arasate. Na drugoj strani je ušao supertalentovani švedski napadač Aleksander Isak (17) i posle dva minuta na terenu pogodio za 4:2 na asistenciju Zubeldije.

Ni dva gola manje, ni igrač manje nisu pokolebali Osasunu. Čimi Avila se poput zveri sam izborio sa dvojicom štopera Sosijedada i postigao sjajan gol.

PRIMERA - 18. KOLO

Petak
Eibar – Granada 3:0 (2:0)
/Enrik 21, Kike 26, Inui 87/

Subota
Majorka – Sevilja 0:2 (0:1)
/Karlos 20, Banega 63p/

Barselona - Alaves 4:1 (2:0)
/Grizman 14, Vidal 45, Mesi 69, Suarez 75pen/

Viljareal - Hetafe 1:0 (0:0)
/Gomez 52/

Valjadolid - Valensija 1:1 (0:0)
/Gvardiola 83 - Valjeho 90+4/

Nedelja
Leganes – Espanjol  2:0 (1:0)
/Brajtvajt 11, En Nesiri 54/

Osasuna - Sosijedad 3:4 (1:3)
/Aridane 45+1, Avila 48, 84 - Ojarzabal 15, Portu 18, Edegard 28, Isak 79/

16.00: Betis - Atletiko Madrid
18.30: (2,70) Levante (3,15) Selta (2,70)
21.00: (1,40) Real Madrid (4,50) Bilbao (8,50)

*** kvote su podložne promenama 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara