E ovo se zove kriminal! Ono kad ni VAR ne može da spreči krađu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 01:48

Kujaba poražena od Gremija sa 1:2, ali sve je ostalo u senci sudijskih gluposti...

Ne, san nije gotov, provincija Mato Groso i dalje ima pravo da sanja - jer pred Kujabom je revanš - ali svi oni neutralni navijači, pravi zaljubljenici u fudbal i oni što vole da se priklone slabijima i prkose velikima, isto tako imaju puno pravo da budu ljuti. Pardon, da budu mnogo ljuti. Gremio je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Brazila slavio na Pantanalu sa 2:1, međutim iza svega ostaje gorak ukus kriminalnog suđenja u korist velikana iz Porto Alegrea.

Suma sumarum, Kujabi nisu dosuđena dva penala, dok je Gremio slavio zahvaljujući neregularnom. Na fotografijama iznad sve je to lepo dokumentovano, a da sve bude čudnije (da ne kažemo kriminalnije, mada bismo komotno mogli), u Kupu Brazila postoji VAR sistem.

Izabrane vesti

E sad, kako je onda sve ovo moglo da se dogodi... Nije lako dati odgovor na ovo pitanje. Možda da ga potražite u najavi ovog susreta, ako već niste. U najkraćem - igranje protiv najvećih brazilskih klubova često ume da se pretvori u pravi pakao gledajući iz perspektive malih. Znaju to i u Kujabi, pa se posle utakmice nisu previše srdili. Jedna zanimljiv tvit na zvaničnom Tviter profilu i to je to: "Gaučosi su pobedili, odlučio je danas njihov najbolji igrač - VARzinjo Gaučo".

Gremio je poveo golom Dijega Soze u 7. minutu susreta. Sve je prethodila dobra akcija Pepea i Viktora Feraza. Soza je sve to lepo ispratio i glavom zakucao loptu u mrežu.

Domaćin je izjednačio veoma atraktivnim pogotkom Vilijansa Santane. Bio je to strašan udarac glavom sa deset metara...

A onda kreću problemi za Kujabu. Manje ih prave Trikolori, mnogo više glavni sudija i družina iz VAR sobe. U 25. minutu fudbaleri Kajube tražili su penal jer je Lukas Silva igrao rukom u svom šesnaestercu. Arbitar konsultuje kolege i dobija zanimljiv odgovor - nema potrebe za najstrožom kaznom?!

Odluka pada u finišu prvog poluvremena, igrao se 42. minut kada je Anderson Konseisao startovao na Pepea. Ponovo VAR, samo ovoga puta dileme nema - penal! I verovatno jeste, ali postavlja se pitanje kako sudije koje pregledaju snimak nisu videle da je lopta celim svojim obimom prešla gol-liniju u akciji koja je prethodila prekršaju...

Žan Pjer je precizno izveo najstrožu kaznu i, ispostaviće se, doneo pobedu Gremiju.

Vršila je Kujaba do kraja veliki pritisak, bila agresivnija i bolja, imala čak i prečku, međutim rezultat se nije menjao. U međuvremenu domaći su smatrali da su još jedanput oštećeni za penal.

Revanš je na programu za sedam dana.


BRAZIL KUP

Sreda

Palmeiras - Seara 3:0 (3:0)

Kujaba - Gremio 1:2 (1:2)

Četvrtak

01.30: (1.97) Flamengo (3.40) Sao Paulo (3.60)

01.30: (1.77) Internasional (3.30) Amerika Mineiro (4.70)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKujaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara