©Reuters
©Reuters

Dzjubina budućnost još neizvesna: Jedine konkretne korake napravila je Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 12:31

Još uvek nije poznato gde će iskusni golgeter nastaviti karijeru

Javnost u Rusiji ovo nije očekivala: Vesti o budućnosti Artjoma Dzjube još uvek nema, iako se rusko prvenstvo završilo još pre tri nedelje. Niko još uvek ne zna gde će dosadašnji kapiten Zenita nastaviti karijeru, a ugledni portal Čampionat piše da su postojale glasine o Kini, Turskoj i Zapadnoj Evropi, ali da je na kraju jedino konkretno interesovanje bilo ono od Crvene zvezde.

Sam fudbaler je planirao da ime svog novog kluba saopšti nakon utakmice sa Nižnjim na kraju sezone, ali je to odložio, očigledno zbog izostanka dogovora sa nekom od zainteresovanih strana.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da je izvesno da će naredni Artjomov klub biti iz inostranstva, pošto se smatra nemogućim da se od insajdera sakrije vest o intereoisvanju nekog kluba iz Rusije, te da bi sigurno "iscurela" bilo kakva informacija o pregovorima ili ličnom dogovoru sa igračem. Dakle, za sada od toga nema ništa. Takođe, razlog za odlazak u inostranstvo moglo bi da bude to što Dzjubu više ne vode ruski menadžeri.

Tamošnje medije je donekle iznenadila Dzjubina zatvorenost po pitanju budućnosti. Nema nikakvog puštanja glasina u javnost, već su na delu potpuni mir i profesionalnost. Trenutno se nalazi na odmoru i konačnu vest ne treba očekivati još najmanje nedelju dana.

Na kraju, Čampionat navodi da je Turska i dalje osnovna opcija za nastavak karijere. Glavni razlog za to je učešće u evropkupovima, a tu je i žudnja tamošnjih klubova za dovođenjem iskusnih zvezda. Vrlo važan faktor je atmosfera na stadionima, ali i izostanak mržnje prema Rusiji, navodi isti izvor.

Kada je u pitanju Crvene zvezda, priča o Dzjubi je zvanično završena pre nekoliko nedelja. Crveno-beli su se okrenuli mlađem i dostupnijem rešenju - Mateu Kasijeri. Posao oko dovođenja Kolumbijca iz Sočija ide u dobrom pravcu, a u krugovima bliskim klubu iz Ljutice Bogdana i pominje da je fudbaler sa stažom u amsterdamskom Ajaksu dao reč ljudima iz Crvene zvezde, i da čeka samo da se uklone neke administrativne prepreke.


tagovi

Artjom DzjubaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara