Igor Bondžulić i Milan Đuričić (©Starsport)
Igor Bondžulić i Milan Đuričić (©Starsport)

Dželati večitih jedan na drugog

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 10:23

Javor domaćin Radničkom u najzanimljivijem okršaju 13. kola Superlige

Ispod pozicija kojima se nadaju, ali osokoljeni uspesima protiv večitih beogradskih rivala u prošlom kolu. Javor i Radnički igraće ovog vikenda najzanimljiviji meč 13. kola Superlige, baš zato što će svi čekati da vide da li su Ivanjičani slučajno uzeli bod Crvenoj zvezdi ili su Nišlije imale samo dobar dan protiv Partizana (15.00). Ili su i jedni i drugi zaista uhvatili ritam?

Skorašnja tradicija ide u prilog Radničkom, koji je u seriji od pet pobeda protiv Javora, a u Ivanjici još pamte novembarskih 0:7 na stadionu Kraj Moravice. Javor ni sada nije u baš idealnom trenutku, na stranu tih 0:0 protiv Zvezde, jer pobedu čeka od 13. septembra kada je iznenadio i Vojvodinu trijumfom od 2:1. Samo dan ranije Radnički je na gostovanju kod TSC-a izvojevao poslednja tri boda pre minimalca protiv Partizana, što govori o tome da i jednima i drugima više odgovara kada igraju protiv favorizovanog rivala i čekaju ga na greške.

Izabrane vesti

U Ivanjici se Javor ne libi da krene u napred, na svim njihovim mečevima na domaćem terenu videli smo po gol u obe mreže. S druge strane, Radničkom je taj meč u Senti bio jedino gostovanje na kome je postigao gol.

"Nama je ova utakmica važna, upravo zbog toga što dolazi posle trijumfa protiv Partizana, i učinićemo sve da pobedimo. Neće biti lako, ali optimista sam. Atmosfera u ekipi je izuzetno dobra, kvalitetno smo radili tokom sedmice i spremni smo za izazov koji nas čeka u Ivanjici. Igramo protiv Javora koji u poslednje vreme beleži i dobre igre i rezultate. Vodi ga mlad i perspektivan trener i veoma su specifična ekipa. To je po konstituciji najkrupniji tim u ligi, a ja bih rekao da je to jedna tradicionalna selekcija ivanjičkog fudbala", istakao je Milan Đuričić, strateg Nišlija.

Sa druge strane, kormilar Ivanjičana Igor Bondžulić očekuje da bi odlično izdanje u prethodnom kolu trebalo da bude podstrek za njegove igrače protiv Nišlija.

"Svesni smo da smo u duelu sa Crvenom zvezdom odradili posao kako treba i odigrali dobro i kvalitetno. Međutim, sada se okrećemo novom izazovu. I jedni i drugi smo u prethodnom kolu imali dobar test, pitanje je koliko smo uspeli da se oporavimo u toku nedelje. Radnički poseduje iskusan tim koji je nedavno preuzeo kolega Milan Đuričić, koji voli da igra na posed i da se pas igrom nametne i iznenadi rivala. Igramo na našem stadionu i nadam se da će mojim igračima dovoljan podstrek biti osvojen bod na Marakani", ocenio je Bondžulić.

U preostalim duelima današnjeg programa 13. kola Superlige Napredak će na svom stadionu da dočeka subotički Spartak, dok je Mladost domaćin Proleteru. Čarapani Gorana Stevanovića se nadaju da će slavlje u Šapcu nad Mačvom u prethodnoj rundi biti zamajac za seriju pobeda, dok Plavi golubovi Vladimira Gaćinovića sa severa Srbije igraju promenljivo. Iako je Spartak čak devet od 12 mečeva do sada odigrao sa tri ili više golova, tradicionalno u Kruševcu teško dolazi do pogotka. Poslednja četiri dvoboja završena su 0-2, a Spartak nije zatresao mrežu Napretka na četiri od šest proteklih gostovanja.

Mladost je u Lučanima gotovo nemoguće pobediti. I ne samo to, već mu je teško i bod otkinuti. Na 11 minulih domaćinstava Mladost je ostvarila 10 pobeda, pa novosadskom Proleteru neće biti nimalo lako uprkos odličnoj seriji rezultata. Četa Branka Žigića osvojila je 13 od mogućih 15 bodova u prethodnih pet kola i nalazi se u optimalnoj formi.

SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41pen, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

Partizan – Mačva 2:0 (1:0)

/Natho 46 pen, L. Marković 71/

Nedelja

15.00: (1,68) Mladost (3,70) Proleter NS (5,30)

15.00: (3,00) Napredak (3,20) Spartak (2,45)

15.00: (2,75) Javor (3,25) Radnički (2,60)

15.00: (11,0) Radnik (5,50) Crvena zvezda (1,28)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaJavorRadnički NišMladost LučaniNapredak KruševacSpartak SuboticaProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara