Nikolas Džekson (©chelseafc.com)
Nikolas Džekson (©chelseafc.com)

Džekson stao rame uz rame sa Palmerom, potpisao najduži ugovor u evropskom fudbalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 14:20

Senegalac se obavezao Čelsiju na vernost do 2033. godine

Bilo je kritika, komentara kako je ‘promašaj‘, još jedan u nizu onih što su unapred precrtani. Međutim, u Čelsiju mu veruju i zato su Nikolasa Džeksona nagradili produžetkom ugovora.

Senegalski napadač se obavezao londonskom klubu na vernost do 2033. godine i tako postao ‘vlasnik‘ najdužeg ugovora u evropskom fudbalu, pridruživši se saigraču Kolu Palmeru – isto učinio u avgustu - u odluci da narednih devet sezona ‘pokloni‘ Plavcima.

Izabrane vesti

U TOP 15 fudbalera sa najdužim ugovorima, makar kada je reč o najjačih pet evropskih liga, tu su uz Palmera i Džeksona još Enco Fernandez, koji je sklopio sarandju sa Plavcima do 2032. godine, odnosno Mojzes Kaisedo, Mihajlo Mudrik, Pedro Neto, Renato Vejga i Filip Jergensen, svi ‘obećani‘ Čelsiju do 2031.

Džekson je u klub stigao pre godinu dana iz Viljareala i tada potpisao ugovor na osam sezona – do 2031. godine – ali su na Stamford Bridžu odlučili da ga nagrade zbog napretka koji je pokazao u prethodnih nekoliko meseci. Senegalčev boravak u Čelsiju nije počeo najsjajnije, u uvodnih deset kola postigao je samo dva gola, ali je u nastavku sezone zaigrao mnogo bolje i takmičarsku godinu završio sa 17 pogodaka i šest asistencija u svim takmičenjima.

"Prva sezona ni za jednog igrača ili napadača u Čelsiju nije laka, ali bio sam okej. Nisam najsrećniji sa 17 golova, jer sam odigrao čitavu sezonu bez povreda, ali to je u redu. Uradio sam dobar posao, sada se nadam da ću nastaviti i biti sjajan. I dalje učim svakog dana, pokušavam da popravim sve što mogu", izjavio je Džekson po potpisivanju novog ugovora.

Džekson je apostrofirao i uticaj koji je na njegovu karijeru imao Unaj Emeri sa kojim je sarađivao u Viljarealu.

"Uvek sam bio ofanzivan igrač. Kao mlađi bio sam 'desetka' ili 'lažna devetka', jer voli da se krećem i spuštam niže. Kada sam došao u Evropu Unaj Emeri je to promenio i 'fiksirao' me kao 'devetku', da čekam lopte i više igram u šesnaestercu, da utrčavam iza leđa protivničkoj odbrani. Unaj je to promenio i na tome sam mu zahvalan. Radim sve napornije kako bih svakog dana napredovao na toj poziciji. Nadam se da ćemo ove godine uraditi više nego prošle i da ćemo osvojiti nešto", zaključio je Džekson koji je u uvodna tri kola Premijer lige postigao dva i namestio jedan gol.



tagovi

Nikolas DžeksonČelsiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara