Nikolas Džekson (©Reuters)
Nikolas Džekson (©Reuters)

Džekson načeo, Terats dotukao Seltu, Žuta podmornica ne odustaje od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 18:06

Viljareal slavio kod kuće i zadržao priključak za četvrtoplasiranim Real Sosijedadom

Fudbaleri Viljareala su u 32. kolu španske Primere ugostili Seltu i pobedom (3:1) učvrstili svoju poziciju u borbi za Ligu Evrope, ali i zadržali šanse da se domognu četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Žuta podmornica je peta sa 53 boda posle drugog vezanog trijumfa, kaska pet za četvrtoplasiranim Real Sosijedadom, dok je četiri boda ispred šestoplasiranog Betisa, koji sedi na poziciji koja vodi u Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Iako su rivali statistički bili izjednačeni u većem delu susreta, na kraju je čak i Selta sakupila pet šuteva više od domaćina (14:9), izabranici Kikea Setjena su daleko bolje koristili svoje prilike. Presudila je timu iz Viga surova egzekucija Viljareala, koji je poslao tri udarca u okvir i sva tri puta zatresao mrežu iza Ivana Viljara.

Ekspresno je domaćin stigao do prednosti. Ukrao je loptu rivalu na svojoj polovini i pokrenuo munjevitu kontru. U par poteza je lopta došla do Nikolasa Džeksona koji je pobegao odbrani Selte i rutinski pogodio za 1:0 već u drugom minutu.

Samo deset minuta kasnije, ponovo je Džekson našao prostor između defanzivaca rivala, izbegao ofsajd zamku i posle pasa Đovanija Lo Selsa ponovo bio u jedan na jedan situaciji sa Viljarom. Nije mu bilo teško da sprovede loptu u mrežu za 2:0.

U velikom problemu našla se Selta posle traljavog starta utakmice, a mogla je da bude u još većem, da je Dani Pareho bio precizniji u 25. minutu. Najpre je Oskar Rodrigez skrivio penal, sudija je potom dodelio i žuti Harisu Seferoviću zbog protesta. Iskusni vezista je preuzeo odgovornost, stavio loptu na kreč i tukao preko gola.

Kazna je stigla za manje od četiri minuta. Duga lopta ka Jergenu Larsenu, prihvatio ju je duboko na polovini rivala, ali levo od kaznenog prostora. Ušao je unutra, pokušao petom da proigra saigrača koji mu je protrčao iza leđa, samo da bi mu se lopta vratila i praktično je sebi namestio zicer. Odmah je opalio i matirao Pepea Reinu, te su gosti posle košmarnog početka prodisali.

Mogao je Larsen u sudijskoj nadoknadi potpuno da vrati u meč tim iz Viga. Tukao je posle odbitka iz dobre pozicije, ali je Reina ovoga puta bio na visini zadatka.

Otišlo se na odmor bez promena, da bi Viljareal vratio dva gola viška u 70. minutu. Otpočela je Setjenova četa akciju duboko sa svoje polovine, u nekoliko poteza je lopta stigla na levi bok ka Jeremiju Pinu koji je uočio usamljenog Ramona Teratsa na drugom kraju, odmah ga proigrao, a mladom vezisti, koji je na poluvremenu zamenio Lo Selsa, nije bilo teško da sa desetak metara plasira loptu iza leđa Viljara za konačnih 3:1.

Malo je nedostajalo da se Selta izbori za neizvesnu završnicu, ali je pokušaj Gabija Veige iz velike udaljenosti prozujao preko gola Viljareala.

PRIMERA – 32. KOLO

Petak

Osasuna – Real Sosijedad 0:2 (0:1)

/Erera 6 ag, Kubo 90/

Subota

Elče - Rajo Valjekano 4:0 (1:0)

/Morente 45+1, Boje 52, Fidel 53,Gumbau 72/

Real Madrid - Almerija 4:2 (3:1)

/Benzema 5, 16, 42pen, Rodrigo 47 - Lazaro 45+1, Robertone 61/

Barselona - Betis 4:0 (3:0)

/Kristensen 14, Levandovski 36, Rafinja 39, Rodrigez 82ag/

Nedelja

Kadiz - Valensija 2:1 (1:0)

/Eskalante 38, Gvardiola 46 - Lino 51/

Viljareal - Selta 3:1 (2:1)

/Džekson 2, 12, Terats 70 - Larsen 29/

18.30: (2,55) Espanjol (3,15) Hetafe (3,20)

21.00: (5,60) Valjadolid (3,80) Atletiko Madrid (1,70)

Ponedeljak

19.00: (3,50) Majorka (3,20) Atletik Bilbao (2,35)

21.00: (2,00) Sevilja (3,45) Đirona (3,80)

***kvote su podložne promenama




tagovi

ViljarealSeltaPrimeraNikolas DžeksonJergen Strand LarsenDani Pareho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara