Džeko pristao da razvuče 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 12:26

Bosanski napadač ostaje godinu duže u Romi

Edin Džeko je u minulom prelaznom roku po ko zna koji put bio na izlaznim vratima Rome. Pre godinu i kusur dana mu je propao transfer u Inter, ovog leta transfer u Juventus jer Milik nije želeo da dođe u Romu kao njegova zamena.

Bosanski napadač je na kraju ostao u Romi koja je htela da ga proda samo iz jednog razloga – novca.

Izabrane vesti

Roma je poslednjih godina u lošoj finansijskoj situaciji, a ima treći najplaćeniji igrački kadar u Seriji A posle Juventusa i Intera. Zato je minulog leta želela da se reši igrača sa najvećim ugovorima i da skreše platni spisak. Džekov ugovor je tu bio ubedljivo najveće opterećenje. Bosanac je sa 7.500.000 evra neto godišnje ubedljivo najplaćeniji igrač u klubu i treći najplaćeniji u ligi. Ima još dve godine ugovora koje njegov tim na bruto nivou koštaju skoro 30.000.000 evra.

Zato je Roma rešila da smanji opterećenje tako što je Džeku ponudila da razvuče ugovor. On je pristao da potpiše produženje ugovora na još jednu sezonu za isti novac, odnosno da sumu od 15.000.000 evra razvuče na tri umesto dve godine. Tako će ga klub u naredne dve godine plaćati manje nedo do sada, a Bosanac će na kraju zaraditi isu sumu. S tim što će igrati godinu duže.

S obzirom da ima 34 godina, prošlo leto je bila poslednja šansa za neki veliki ugovor u drugom klubu. Ono što će zaraditi u Romi u naredne tri godine bi teško negde drugo dobio i najverovatnije će završiti karijeru u klubu iz italijanske prestonice. 


tagovi

Edin Džeko

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara