Džejmi Vardi (Reuters)
Džejmi Vardi (Reuters)

Džejmi, hoćemo na after? Žurka u Lesteru se nastavlja

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 18:23

Vardi produžio ugovor sa Lisicama na još godinu dana

Mnogi su već upoznati sa filmskom pričom Džejmija Vardija. U ranoj fazi karijere igrao je u amaterskim rangovima za Stokbridž i Halifaks, potom za petoligaša Flitvud sve do jula 2012. i potpisa za Lester vrednog 1.240.000 evra. Dve sezone bile su mu neophodne da Lisice iz Čempionšipa uvede u Premijer ligu, a onda još dve da istu tu Premijer ligu pokori i sa Rijadom Marezom, Denijem Drinkvoterom, Engolom Kanteom i drugovima ispiše jednu od najlepših fudbalskih bajki svih vremena.

Čuvao je Vardi nakon titule još dugi niz godina Lester u Premijer ligi, ušao u klub fudbalera sa preko 100 golova u engleskoj eliti (sa 136 pogodaka drži 15. mesto večne liste), uvodio Lisice u Evropi, da bi u sezoni 2022/23, nakon osam vezanih sezona u eliti ispao u Čempionšip. Ali nije dozvolio Vardi Lesteru da dugo kuburi u drugom rangu već ga je sa 18 golova na 35 mečeva ekspresno vratio u odabrano društvo. Slavilo se King Pauer stadionu, pevalo ono čuveo "Jaime Vardy's having a party", a kada su u klubu pitali 37-godišnjaka da li je raspoložen za after, kapiten je uzeo olovku u ruke i potpisao novi, jednogodišnji ugovor!

Izabrane vesti

Žurka u Lesteru se nastavlja, makar do leta 2025. godine. "Ko je spreman za after", upitao je Lester svoje navijače objavom na društvenim mrežama kojom je obelodanjen produžetak saradnje sa najvećom klupskom legendom.

Za 12 godina u klubu Vardi iza sebe ima 464 nastupa, 190 golova i 66 asistnecija. Nosio je dres Lestera na 307 utakmica Premijer lige, opepelio 136 puta i u dolazećoj sezoni imaće priliku da se još malo popne na istorijskoj golgeterskoj lestvici elitnog ranga engleskog fudbala. Osam golova nedostaje mu do Robina Van Persija, deset da dosegne Tedija Šeringema, a još 13 da se izjednači sa Lesom Ferdinandom. Ukoliko postigne 14 imaće jubilarnih 150 golova poput Majkla Ovena.

Srećno Džejmi! Uživaćemo dok traje(š)!

Žurku se završila za Denisa Prata, Marka Olbrajtona (člana šampionske generacije Lestera) i Kelečija Ihenaća. Njih trojica napustila su King Pauer stadion kao slobodni igrači, dok je Janik Vestergor produžio ugovor sa Lisicama do 2027.



tagovi

Lester SitiLesterDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara