Džaka ide, ima i gde, samo ko će da ga plaća?

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 14:02

Ražalovani kapiten Arsenala traži novi klub, jedan se već javio

Budućnost Granita Džake na Emiratima ne postoji. Doskorašnji kapiten, koji je potezima na meču sa Kristal Palasom razbesneo navijače i naterao trenera Unaja Emerija da mu skine traku i stavi je na ruku Pjera Emerika Obamejana, izvesno će napustiti Arsenal već u sledećem prelaznom roku.

Pitanje je da li će uopšte igrati do zime, tek danas se vratio treninzima posle pomenutog ispada, ali je očigledno shvatio kako više za njega nema mesta u timu Tobdžija i rešio je da ode. Engleski mediji pišu da će čelnicima Arsenala predati zahtev za realizaciju transfera i da će na zimu promeniti sredinu.

Izabrane vesti

Uprkos neprihvatljivom ponašanju i problematičnim izdanjima, Džaka je nekim čudom i dalje cenjen na Ostrvu. Otuda informacija kako njegov status pažljivo prati Njukasl i ne skriva nameru da ga angažuje. Trener Stiv Brus veruje da je Granit koristan za stil fudbala kakav forsira i da bi mogao da bude od pomoći Svrakama u projektovanoj borbi za opstanak.

Jedini problem u ovom trenutku jeste plata Granita Džake. S obzirom da je na tom polju Arsenal izdašan i da reprezentativac Švajcarske može da računa na 130.000 funti sedmično u Londonu postavlja se pitanje dokle je spreman da ide Njukasl. Najplaćenji fudbaler tog tima je Migel Almiron (80.000 funti nedeljno), pa je jasno da bi Džaka morao ili da pristane na smanjenje primanja ili da Arsenal prihvati da ga pozajmi do kraja sezone, pri čemu bi veći teret plate pokrio Njukasl.

Pogledajte najnovji PODKAST: Lige petica, košarka i NFL

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara