Migel Borha (©AFP)
Migel Borha (©AFP)

Džaba rekord Migela Borhe, River u sve ozbiljnijem kanalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 03:12

Godoj Kruz slavi Visentea Pođija

Sezona u argentinskom fudbalu jeste tek na začetku, ali već sada može da se kaže kako dva najveća tamošnja kluba, Boku i River, čeka izazovna sezona!

U Boki ne cveta cveće, a vala ni u River Plejtu gde je kriza uzela maha. Ekipa Martina Demikelisa nije slavila ni u trećem kolu zaredom i tokom istog perioda upisala je samo jedan bod, što je daleko od željenog nivoa. Ni pauza zbog Kopa Amerike nije pomogla da se iskristališe slika u velikanu iz Buenos Ajresa, pa je pretrpeo već treći poraz u prvenstvu. Bolji je ovog puta bio Godoj Kruz rezultatom 2:1 (2:1) što je zabrinulo navijače Milionera.

Izabrane vesti

Utakmica je počela sjajno za goste, pošto je Migel Borha nastavio svoj golgeterski teror i čak može da se kaže da igra sa još većim žarom pošto je sa Kolumbijom stigao do finala kontinentalnog prvenstva. Popularni 'Kolibri' otvorio je seriju golova u Mendozi već u 11. minutu, čime je postao prvi fudbaler u istoriji River Plejta koji je postigao poslednjih osam zvaničnih pogodaka, odnosno osam zaredom! Taj niz započeo je u Libertadoresu protiv Deportivo Tahire sa dve recke, zatim je ubeležio het-trik protiv Tigrea, pa još dva gola u remiju sa Lanusom, da bi bio strelac i protiv Godoja.

Domaćin se ipak radovao pobedi zahvaljujući odličnom izdanju Visentea Pođija. Mladi Urugvajac je učinio da Godoj već sredinom prvog poluvremena ne samo izjednači rezultat, već i stigne do vođstva. Drugi njegov pogodak anestezirao je River Plejt koji je u nastavku utakmice bio mahom pasivan, iako je Demikelis već na poluvremenu poslao Adama Bareira na teren da bude partner Borhi.

Umesto da River bude duplo opasniji, nijednog trenutka nije uspeo ozbiljnije da zapreti. To je sve umalo otvorilo Godoju prostor da stigne i do trećeg pogotka sredinom drugog dela, ali je sjajni Franko Armani uspeo to da spreči.

Martin Demikelis je sada pod ozbiljnim pritiskom. Ako nešto ne bude promenio nabolje uskoro, čini se da bi mogao da leti sa klupe Rivera...

ARGENTINA 1 – 7. KOLO

Utorak

Deportivo Rijestra – Argentinos Juniors 2:0 (0:0)

/Alonso 58, Bravo 79/

Himnasija - San Lorenco 0:1 (0:1)

/Taragona 16/

Njuels Old Bojs - Independijente Rivadavija 0:0

Sreda

Independijente - Barakas Sentral 0:0

Taljeres Kordoba - Defensa i Hustisija 1:1 (0:1)

/Martinez 47 - Molinas 9/

Sarmijento - Rasing Klub 1:0 (1:0)

/Naja 20/

Četvrtak

Godoj Kruz - River Plej 2:1 (2:1)

/Pođi 26, 28 - Borha 11/

Urakan - Estudijantes 0:0

23.45: (2,05) Lanus (3,20) Belgrano (4,00)

23.45: (2,95) Platense (3,00) Velez (2,65)

Petak

02.00: (2,45) Atletiko Tukuman (3,10) Instituto (3,15)

02.00: (2,05) Tigre (3,40) Sentral Kordoba (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

River PlejtGodoj KruzMigel Borha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara