Foto: AFP
Foto: AFP

Džaba gol "iz svlačionice", Murinjov bunker nije recept za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 21:46

Totenhem još jednom ispustio prednost, ovog puta protiv Vuvlerhemptona - 1:1 (1:0)

Do sredine decembra Totenhem je bio legitimni takmac u borbi za titulu, ali je u samo dve nedelje uspeo da povuče kandidaturu. Remi sa Kristal Palasom, porazi od Liverpula i Lestera i u poslednjem meču 15. runde Premijer lige novo razočaranje za londonski tim na gostovanju kod Vulverhemptona - 1:1 (1:0).

Princip Žozea Murinja ''povedi i potom svim silama brani rezultat'' očigledno nije razrađen do kraja. A sve se idealno namestilo za još jednu probu. Međutim, džaba Totenhemu gol "iz svlačionice", džaba i to što su se Vukovi adekvatnog rešenja u napadu - povređen Raul Himenez - mučili da stvore iole ozbiljniju šansu, goste je u nedostatku ambicija da na vreme "ubiju utakmicu" još jednom stigla kazna. Četvrti put u sezoni.Ovog puta potpis na presudu stavio je Roman Sais četiri minuta pre kraja meča.

Izabrane vesti

Zbog identičnog pristupa Totenhem je ceh platio početkom sezone protiv Njukasla, sredinom oktobra u gradskom derbiju sa Vest Hemom, pre petnaestak dana na gostovanju Kristal Palasu i evo sada na Molinou. Tamo odakle su u poslednja tri navrata odnosili čitav plen.

Nakon idealnog otvaranja meča delovalo je da će upisati i četvrtu uzastopnu recku u Zapadnom Midlendsu. Tangi Ndombele je nakon povratne lopte Bena Dejvisa posle kornera, uz odbitak pogodio sa ivice šesnaesterca već u 57. sekundi i pokazao da mu nešto ofanzivnija rola - igrao malo iza Harija Kejna - i te kako prija. Bio je to najbrži gol u Premijer ligi postignut izvan kaznenog prostora još od marta 2016. kada je Kenedi posle 39 sekundi igre doveo Čelsi u vođstvo protiv Noriča.

Međutim, bilo je to praktično sve od Totenhema. Murinjo je izdao naređenje za povlačenje i njegovi izabranici su se "nacrtali" pred Lorisovim golom. Nije to odgovaralo Vulvsima. Ipak je Nuno Espirito Santo Murinjova škola, te i sam igru zasniva prvenstveno na kontranapadima. A protiv Totenhema prostora za njih uglavnom nema.

Stoga i ne čudi da se domaćin mučio da stigne do izglednije šanse. Pokušavao je bezopasno 18-godišnji Fabio Silva, pretio sa distance Danijel Podense, stavljao na muke levu stranu Totenhema Pedro Neto, ali se izostanak "teškaša" kakav je Raul Himenez, potreban posebno u ovakvim situacijama, i te kako osetio. I onda jedna čudna odluka. Sredinom drugog dela Murinjo menja Regilona Bergvajnom, što je otvorilo koliko-toliko dodatnog prostora Vukovima za napade. Usledio je pritisak domaćina, Totenhem je jedva uspevao da sačuva posed, taman kada se činilo, koncentracija je pala - četiri minuta pre kraja. Centaršut Pedra Neta iz kornera, Sais utrčava ispred Kejna i pogađa glavom za novi šok Murinja.

Ostalo je, zahvaljujući sudijskoj nadoknadi, gostima još dobrih desetak minuta da pokušaju da pojure novo vođstvo, ali umesto toga, mogao je Fabio Silva da dokusuri rivala. Međutim, teledirigovanu loptu Rubena Nevesa tinejdžer nije sproveo u mrežu. Deluje da Himenez ovakav poklon ne bi odbio.

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Subota

Lester - Mančester Junajted 2:2 (1:1)

/Barns 31 Vardi 85 – Rašford 31, Fernandeš 79/

Aston Vila - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Traore 4, Haus 67, El Gazi 76/

Fulam - Sautempton 0:0

Arsenal - Čelsi 3:1 (2:0)

/Lakazet 34p, Džaka 44, Saka 56 - Ejbraham 85/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (1:0)

/Gundogan 14, Feran Tores 55/

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Sigurdson 80/

Nedelja

Lids - Barnli 1:0 (1:0)

/Bamford 5pen/

Vest Hem - Brajton 2:2 (1:0)

/Džonson 60, Souček 82 - Mope 44, Dank 70/

Liverpul - Vest Bromvič 1:1 (1:0)

/Mane 11 - Adžaji 82/

Vulverhempton - Totenhem 0:1 (0:1)

/Sais 86 - Ndombele 1/



tagovi

TotenhemVulverhemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara