David Luiz (©Reuters)
David Luiz (©Reuters)

Dvoboj vredan vrha Brazila

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.24. | 23:03

Flamengo i Baija sukobljavaju se u 10. kolu Serije A, pobednik duela ide na prvo mesto

U utakmici koja važi za 10. kolo brazilske Serije A, noćas sa početkom od 01:00 sat po srednjoevropskom vremenu, na velelepnoj Marakana u Rio de Žaneiru, najpopularniji klub u zemlji kafe i sambe, Flamengo će da ugosti doskorašnjeg drugoligaša Baiju, koja beleži najbolji start sezone u svojoj istoriji. Ovo je još jedan duel koji obećava, jer sukob dva tima predstavlja borbu za vrh tabele. Iako sa mnogo izostanaka zbog Kopa Amerike koja startuje takođe noćas, Mengao ima veoma jak tim i dominantan je kada igra na Marakani pred svojom publikom. Ali i Bajia je pokazala snagu u velikim utakmicama, naročito u gostima, I trenutno iza sebe ima niz od 13 utakmica bez poraza.

Flamengo u ovaj meč ulazi kao favorit, i sa željom da povrati vođstvo u takmičenju, koje je izgubio u prošlom kolu, usled nerešenog ishoda od 1:1 na gostovanju Atletiko Paranaenseu, i sada zaostaje dva boda za vodećim Botafogom. Uprkos zaostatku, tim iz Rija ostao veoma siguran u nametnutu konkurentnost, jer nije izgubio u sedam poslednjih utakmica u svim takmičenjima, ostvarivši čak šest pobeda. Jedini put u ovom nizu bez poraza nisu pobedili upravo u prošlom kolu. Ali remi protiv Atletiko Paranaensea, kao gost, imao je ukus pobede. Na kraju krajeva, to je postignuto u nadoknadi vremena meča. Na Marakani, Flamengo je pobedio u poslednjih pet utakmica, a ček u četiri je uspeo da svoju mrežu sačuva netaknutom.

Izabrane vesti

Ipak, tim predvođen trenerom Titeom imaće nekoliko izostanaka zbog Kopa Amerike i to na veoma veoma važnim pozicijama. Pozvani u svoje reprezentacije, su urugvajski bekovi Vinja i Varela, pored veznih igrača Araskaete i Nikolasa De La Kruza koji će takođe nastupati za urugvajsku selekciju, pored Erika Pulgara, koji će braniti boje Čilea. Do tada će ekipa iz Rija morati da se snađe sa onim što najbolje ima u datom trenutku na raspolaganju.

01.00: (1,65) Flamengo (3,70) Baija (5,60)

U poslednjih pet odigranih mečeva u u svim takmičenjima, ostvarene su četiri pobede i jedan remi. Tokom ovog perioda pobedili su Gremio, Vasko da Gamu, Miljonarios i Amazonas, pored remija sa Atletiko PR. Klub iz Rija trenutno je na drugom mestu na tabeli Serije A, sa 18 osvojenih bodova, imajući samo dva manje od Botafoga, koji je preuzeo vođstvo, ali sa utakmicom više. Igrajući kao domaći tim u Rio de Žaneiru, Mengao ima nedavni učinak od osam pobeda, jednim nerešenim ishodom i jednim porazom u poslednjih deset mečeva.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Dok je na drugoj strani ekipa Bahije, koju zauzvrat vodi trener nekadašnji golman Sao Paula, legendarni Rožerio Seni i čini se kao jedan od glavnih pozitivnih vrhunaca u dosadašnjem delu takmičenja. Tim iz Salvadora veruje u svoju stabilnost i činjenicu da se ne plaši velikih utakmica kao posetilac može da iznenadi.

Seni, naime, ovog puta odlično poznaje protivnika, s obzirom da je već osvojio titulu u Brazilu dok je trenirao crveno-crne. Još jedno izvanredno okupljanje bivših članova Flamenga koji trenutno brane boje Trikolora je i angažovanje veziste Evertona Ribeira, višestrukog šampiona u novijoj istoriji Flamenga. Međutim, Baija je u prošlom kolu propustila odličnu priliku da izbije na lidersku poziciju u šampionatu, s obzirom da se ekipa zadovoljila remijem od 2:2 sa Krisijumom u gostima. Tako se popularna Trobojka trenutno nalazi na trećem mestu tabele Serije A, sa istih 18 bodova kao i Flamengo, koji ima prednost u gol-razlici.

U poslednjih pet mečeva ostvarili su dve pobede i tri remija, bez poraz, pobedivši Krisijumu i Fortalezu, pored nerešenih ishoda sa CRB-om, Atletiko Mineirom i Krisijumom. Kao gost, ekipa Bije ima nedavni učinak od tri pobede, četiri nerešena ishoda i tri poraza u poslednjih 10 odigranih mečeva.

U tom kontekstu, Flamengo, jedan od glavnih konkurenata za titulu, prolazi kroz najbolji trenutak u sezoni i stiže da uspostavi kontrolu nad terenom u potrazi za tri dragocena boda. Čak i uz nekoliko važnih izostanaka, a sudeći po nastupima protiv Gremija i Atletiko Paranaensea, Flamengo ima i dalje ima potencijala za ofanzivni zamah u pohodu na vrh tabele.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 1 - 10. KOLO

Četvrtak

23.30: (2,95) Vitorija (3,05) Atletiko Mineiro (2,60)

Petak

01.00: (1,65) Flamengo (3,70) Baija (5,60)

02.30: (1,57) Palmeiras (3,90) RB Bragantino (6,25)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1FlamengoBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara