Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Dva penala i ni reč o sudijama, Pioli hvali Leaoa i brani Tatarušanua

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 00:32

Ni Paulo Fonseka nije sasvim nezadovoljan

Uživanje za neutralne ljubitelje fudbala, nervni lomovi za navijače Milana i Rome. Dva vrlo sporna penala svirao je sudija Pjero Đakomeli u derbiju kola u Seriji A, ali ni Stefano Pioli ni Paulo Fonseka nisu želeli da komentarišu odluke arbitara.

Izabrane vesti

Ne želim da komentarišem“, kratko je odgovorio Pioli na pitanje o suđenju, dok je Fonseka bio tek nešto rečitiji.

Svi imamo dane kada grešimo. I sudija je grešio, ali na štetu oba tima“.

Što se tiče utakmice, čini se da bi Milan trebalo da je nezadovoljan, jer je tri puta ispuštao gol prednosti. Međutim, Pioli ne gleda tako.

Igrači svakako nisu bili srećni na kraju meča, ali ja idem kući zadovoljan. Igrali smo protiv jakog rivala, koristili su prekide bolje nego mi, ali igra me uverava da smo na pravom putu. Imamo pozitivno okruženje, harmoniju u svlačionici. Moram da naglasim timski duh, ovo je velikodušna ekipa. I niko nije ispred nas kad pričamo o odlučnosti, samo treba tako da nastavimo“.

Rosoneri bi, uostalom, verovatno pobedili da Đanluiđi Donaruma nije oboleo od Kovida-19 zbog čega je na liniji bio Ćiprijan Tatarušanu. Njegove greške kumovale su izgubljenim bodovima, ali...

Greške su sastavni deo fudbala. Jeste, Tatarušanu je promašio loptu (kod prvog gola Rome, prim.aut), ali on je jak golman. Debitovao je, možda je to imalo uticaja“.

Nije Pioli ipak bio zadovoljan baš svime.

U prvom poluvremenu smo na momente previše forsirali, birali nejasna rešenja, nismo stvarali prostor kad je trebalo samo pomeriti loptu malo. Mogli smo tu da budemo bolji, ali trudili smo se da budemo opasni. Mogli smo i da postignemo više golova, ali ipak smo igrali protiv Rome. Nedostajalo je i malo tehničke preciznosti u trenucima kad smo kontrolisali utakmicu“.

S druge strane, mnogo više pozitivnih utisaka. Pre svih dvostruki asistent Rafael Leao.

Ove nedelje sam imao vrlo otvoren razgovor s njim, rekao sam mu jasno šta očekujem od njega i zadovoljan sam kako sam igrao. On je veoma mlad, ali i jak momak. I nije samo on. Aleksis Salemakers lepo napreduje, imamo i Kastiljeha, Rebića, koji nije igrao mesec dana. Hauge takođe dobro radi. Podigli smo nivo u napadačkom delu“.

Fonseka nešto skromniji u ocenama meča.

Dobro je što smo dali tri gola. Nije dobro što smo i primili tri. Izjednačena utakmica, pozitivno je što smo hrabro reagovali posle primljenog gola. Nismo se tome nadali, jer smo želeli pobedu. Ali posle svega ovo je dobar rezultat“.


tagovi

Stefano PioliPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara